Film “istoric” despre Clinica de Păpuși din Cluj, o producție TVR Cluj

După una dintre incursiunile Clujului bătut la pas pe strada Șaguna, fostă Dubălarilor, colega Andrea Iulika Szekely Ghiță, redactor experimentat al TVR Cluj mi-a trimis un filmuleț care sunt sigur că o să vă placă: e de acum 24 de ani și e despre Clinica de Păpuși de pe acestă stradă…

Clinica aceasta a chiar funcționat. Și a chiar fost un reper al Clujului. Multe generații de clujeni și-au dus acolo păpușile pentru a fi readuse la viață după ce pățiseră mici…accidente.

Realizatoarea acestui material, Andrea Szekely Ghiță, mi-a spus:

“Da. In casa aceea acum ori e un second hand ori poate un bistro. Domnul Albisy era mester reparator de papusi si atelierul il impartea cu un croitor, doua incaperi mici. Clinica de papusi – asa scria pe firma – a functionat din anii 1950 si pana prim 1999 sau poate chiar mai mult. Din pacate firma nu se prea vede in film…

Acum 24 de ani, camera era VHS, montajul facut cu doua videoplayere amarite, dar cred ca e singurul material in care mai apare clinica de papusi”.

Iar acum, dacă sunteți pregătiți, intrați aici și vă veți emoționa, cu siguranță.

Să nu uităm, pe vremuri echipa de polo a Clujului, Voința, se antrena pe strada Dubălarilor, într-un bazin în care cei trecuți de prima tinerețe își amintesc că avea apa rece ca gheața. Și iarna și vara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
699 citiri

Leave a Reply