U Cluj, azi: victorie reconfortantă, echipă motivată, joc alert

Gavra, două goluri și alte multe ocazii azi…
Foto: Dan Bodea-Transilvania reporter

U-Energeticianul a fost 3-0 azi, în etapa a treia a ligii secunde. Adi Falub nu a rămas prizonierul ideii cu Giurgiu coborît la nivelul fundașilor centrali, așa cum jucase U în primele două meciuri. Formula aceea nu le permitea clujenilor să construiască, Giurgiu și Florescu fiind mult prea departe de cei din avanposturi. Azi lucrurile s-au schimbat, tehnicianul clujean a mutat și a cîștigat, propunînd o echipă competitivă. 

U Cluj a aliniat o formulă foarte elastică, între cei doi fundași centrali apărînd Twumasi (în rol de mijlocaș defensiv), Giurgiu și Florescu jucînd mult mai avansați. Cei doi au colaborat foarte bine și între ei (dovada golului secund, cînd Florescu a fost cu pasa iar Giurgiu cu golul, pătruns pe culoar) dar și cu atacanții.

Această lumină adusă în jocul Universității a acoperit și umbra în care rămîne atacantul Ene, fără realizări, dar l-a scos în evidență pe Gavra, care a înscris de două ori și care a mai avut cel puțin alte 5 ocazii clare de a marca. Gavra este un jucător cu știința jocului, cu execuții, azi demonstrînd că știe marca și cu piciorul și cu capul.

Pe parcurs a intrat foarte bine în joc Doru Dumitrescu, un fotbalist sacrificat azi pentru că formula de start a fost concepută altfel, dar un tip care a înțeles să joace atît cît i se oferă și să dea totul pe teren. În scurtul timp petrecut pe gazon a avut destule realizări (preluări bune, pase eficiente, viteză bună de reacție și ritm de joc accelerat), ceea ce îl poate readuce în atenție în meciurile viitoare.

Poate că s-a lucrat la partea mentală după insuccesul de la Tîrgoviște, pentru că jucătorii au arătat azi o altă atitudine, mai apropiată de așteptările pe care tehnicienii și fanii le au în legărută cu angajamentul sportivilor din teren.

Universitatea a cîștigat cu 3-0, goluri Gavra (2) și Giurgiu și a lăsat celor din tribună sentimentul că poate juca eficient și că înfrîngerea de la Tîrgoviște a fost una din care au învățat cu toții, jucători și antrenori.

Au jucat, la U: Bozoancă-Căpușă, Abrudan, Cordoș, Taub, Giurgiu, Twumasi, Florescu, Ene, Gavra, Greu. Au mai intrat Coman, Dumitrescu, Kosnic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
573 citiri

Leave a Reply