U Cluj, debut eficient în liga secundă

Foto: Angus Jay

Victoria cu 2-0 a Universității cu Metaloglobus București a fost probabil de două ori pe placul lui Adi Falub, un tehnician care pornește întotdeauna la un meci cu gîndul să nu primească gol. „U” a fost mult peste adversara sa iar faptul că din prima etapă suporterii au fost alături de echipă întregește un tablou al unei zile perfecte pentru echipa clujeană.

Din cîte s-a putut observa antrenorul nu va renunța nici în liga a doua la ideea ca Giurgiu să coboare la nivelul fundașilor centrali pentru a aduce mingi în față, distanța dintre acesta și Florescu (celălalt mijlocaș experimentat) fiind una mică, permințîndu-le celor doi să colaboreze eficient.

Giurgiu a oferit multe pase utile coechipierilor și prin tehnica sa bună a reușit să accelereze jocul avînd nevoie de mai puține atingeri decît majoritatea. La rîndul său Florescu a rămas mai mereu cu capul sus, atent, „săpînd” după mingi și reușind astfel multe intercepții. A fost calm la faza golului pe care l-a marcat, găsind unghiul potrivit pentru a șuta cu piciorul stîng și mai apoi a încercat destule pase decisive pentru colegii săi. Mai mult, putea să își treacă în cont încă un gol dacă ar fi fructificat o pasă trimisă foarte bine de Ursu spre finalul de meci.

Gavra a fost și el pe fază, în atac, a marcat un gol și s-a mai apropiat de alte două, în fost și altruist cînd se impunea și se poate spune că a avut și poftă de joc, cel puțin la început de meci.

O anumită deconcentrare s-a produs la U spre final, în sensul în care în acel moment al partidei oaspeții au reușit să se apropie de poartă, ceea ce în mod normal nu s-ar fi lăsat de presupus, după felul anemic în care construiseră atacurile pînă atunci. Și, la capitolul ușoare îngrijorări, ar putea fi adăugate și momentele în care unii dintre clujeni s-a plîns de crampe musculare la prima partidă oficială a sezonului…

Una peste alta, U a intrat bine în liga secundă, la 100 de kilometri de casă (la Tîrgu Mureș) și nu și-a complicat deloc existența, reușind pe tot parcursul meciului să își țină la respect adversarul.

Noua garnitură, cu 7 jucători noi printre titulari și doar trei veterani la start (Abrudan, Florescu și Giurgiu), plus un Ene cam șters, n-a arătat rău în teren. A jucat mult mai rapid decît ne obișnuise în liga a treia și mai orientat spre direcția porții (dovadă și raportul net superior în ceea ce privește cornerele).

În etapa viitoare U va juca în deplasare, la Chindia Tîrgoviște, un nou test important pentru clujeni în lungul drum spre visul de a promova în primul eșalon în anul centenarului clubului.

U Cluj: Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Kosnic, Taub – Giurgiu (cpt.), Florescu – D. Dumitrescu (Haţiegan 77′), Ene ( Ursu 62′), Coman (Goga 77′) – Gavra
Antrenor: Adrian Falub

Autorii golurilor: Florescu (min 38) și Gavra (min. 48).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.528 citiri

1 comment to U Cluj, debut eficient în liga secundă

  • Suporter U Cluj Napoca

    Am mai putea spune ca am ramas un pic dezamagit de implicarea in meci a jucatorului Doru Dumitrescu (un jucator care de altfel a aratat reale calitati). Nu poti sa joci cu o astfel de atitudine la U Cluj. Ma asteptam sincer la mai mult de la funadasii laterali Capusa si Taub. Mi-a placut portarul Bozoanca. Echipa a fost rupta la mijloc fiind vizibil incomodata de presingul permanent a celor de la Metaloglobus. Asta arata ca echipa nu este sudata iar testele din amicale au fost superficiale. Desi s-a zbatut, Coman si-a arata limitele atunci cand nu scapa singur spre poarta.
    Va fi interesant de vazut care va fi aportul lui Goga, Ursu si Cordos in B ca si modul in care se vor integra Hatiegan si Horduan.

Leave a Reply