Dragoș Rusu, fizioterapeut: “Cupa Davis reprezintă pentru mine o experiență unică”

O prezență constantă în staff-ul echipei de Cupa Davis a României este fizioterapeutul Dragoș Rusu. Discret, atent la detalii, profesionist în tot ceea ce face, acesta a contorizat deja partide importante cu Belarus, Austria, Israel, Spania, Luxemburg și acum, la Cluj, cu Polonia.

-Dragoș, ești din nou la Cupa Davis. Ce înseamnă această competiție pentru tine?

-Cupa Davis este reprezintă pentru mine o experiență unică, este peste tot ceea ce am trăit în acești 30 de ani ai mei, o plăcere și o onoare să lucrez pentru și alături de o pleiadă de jucători și antrenori români de top. Îi datorez multe și din acest punct de vedere lui Gelu Cosma (coordonatorul Kinetic Sport&Medicine), cel care mi-a acordat încredere și cel care m-a integrat în această frumoasă familie a Cupei Davis.

-Îți amintești începuturile, cum a fost atunci?

-Am început la Kinetic Sport &Medicine avînd legături cu sportivii noștri, cu Hănescu, Crivoi, Ungur, Copil, Tecău, cîștigînd an de an experiență și fiind extrem de responsabil și conștient că lucrez pentru niște oameni deosebiți. Alături de Gelu Cosma și de reputatul dr. Ștefan Irimia am cîștigat mult, în sensul acumulărilor zilnice și continue, astfel încît am simțit că sunt la locul potrivit. De fapt această meserie este una captivantă, unde ai mereu și mereu de învățat, iar acest lucru e extrem de stimulativ, te provoacă și te face să îți dorești să te perfecționezi continuu.

-Vorbești despre Kinetic Sport&Medicine ca despre un reper în cariera ta. De ce simți asta?

-Pentru că sunt deja de 7 ani aici, pentru că de la 23 de ani de cînd am venit din Brăila la București am acumulat enorm, am avut un loc de muncă perfect după ce am terminat facultatea și masteratul, am stat lîngă oameni de la care am avut ce învăța. De asemenea, Gelu Cosma a adus în România profesioniști de înalt nivel, de la care de asemenea am avut ce învăța: unul dintre ei a venit din Australia și ne-a predat tehnici moderne în domeniu, celălalt e un profesor la Aspire Academy din Qatar, de la care de asemenea am învățat cu asiduitate tehnici specifice profesiei noastre.

-Care au „momentele de glorie” ale tale, în relația cu acești jucători despre care vorbeai?

-Alături de echipa noastră, desigur, am contribuit poate la refacerea rapidă a lui Adi Ungur, care avea o entorsă înainte de meciul cu Belarus (2017). Prin terapii zilnice și aplicare de tapping-uri specifice, gheață, acesta a fost capabil la doar cîteva zile să joace cele două meciuri de simplu din cadrul partidei. A fost apoi, de dată recentă, povestea cu fascia plantară a lui Horia Tecău, pe care am reușit de asemenea să o tratăm pentru ca acum Horia să poată juca foarte aproape de nivelul său maxim. Sunt reușite care ne dau încredere. De fapt, ca o mențiune, Horia continuă să apeleze constant la unul dintre fizioterapeuții noștri cu care se deplasează de fiecare dată la turnee. Dacă la început clinica noastră avea 4 terapeuți, acum suntem 80 și ne-am dezoltat în încă două orașe din afara Bucureștiului, adică în Cluj și Iași.

-Unde te vezi, în viitor?

-Tot aici, la Kinetic Sport&Medicine, poate, cine știe, dacă ne vom dezolta cu același dinamism, într-un rol de coordonator local al clinicii.

-Și cînd nu vorbești despre clinică și despre sportivii pe care îi tratezi, ce faci?

-Călătoresc. Și încerc să fiu un tată și un soț bun. Și da, mă uit la filme. La foarte multe filme.

 

Dragoș Rusu, cv, pe scurt:

 

Are o experienta de peste 7 ani in cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, fiind specialist in recuperare, medicina fizica si balneologie.

A absolvit cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport – Kinetoterapie si Motricitate in 2012. Apoi a absolvit Masteratul EFS-Kinetoterapie-Afectiuni Locomotorii din cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti. A urmat cursuri de masaj si reflexoterapie la Casa de Sanatate “Dragomir” din Bucuresti si a facut un stagiu de practica la baza de tratament Eforie Nord dupa care a facut voluntariat la Spitalul „Sf Pantelimon” din Bucuresti.

In cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine a urmat cursuri precum:

  • Biomecanica membrului inferior si metode de tratament ale piciorului,
  • Terapie manuala integrata si Mulligan Manual Therapy
  • Specializare in teste musculare si articulare pentru sportivi.
  • Trigger Point Therapy, Stretching Therapy, Deep tissue, Manipulari articulare, Acupunctura

De asemenea, a avut colaborari multiple cu Centrul National de Tenis, participand in calitate de fizioterapeut la Campionatele Nationale de Tenis.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
923 citiri

Leave a Reply