Adrian Șulcă, mare victorie pentru sportul clujean: medalie de aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Adrian Șulcă

Delegația României de Jocurile Olimpice de Tineret ce se desfășoară la Buenos Aires are motive de bucurie: Adrian Șulcă, legitimat la  “U” – CSM Cluj este, de aseară, campion olimpic la judo. Iar sportul clujean este în fața unei premiere, prima medalie de aur,  primul campion olimpic din istoria sportului clujean.

Clujul sportiv s-a evidențiat și la precedentele două ediții ale Jocurilor Olimpice de Tineret (Singapore 2010 și Nanjing 2014), atunci cînd atleta Bianca Răzor (CSȘ Cluj) a luat argint și bronz la JOT Singapore 2010 iar judoka Ștefania Dobre (“U”-CSM Cluj) a luat argint la JOT Nanjing 2014.

De menționat că la Nanjing România a cucerit 6 medalii (3 aur, 3 argint) iar la Singapore 9 medalii (1 aur, 4 argint și 4 bronz).

Adrian Șulcă, născut la Calafat a câștigat medalia de aur la judo la categoria 81 de kilograme în finala cu cehul Martin Bezdek, prin ippon, o victorie excepțională la acest înalt nivel.

Pentru această reușită, așa cum se și menționează pe pagina de facebook a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, merită felicitați toți cei care au muncit alături de sportiv:  primul antrenor, Pop Alexandru, de la Calafat, apoi antrenorii clujeni Florin Bercean,Andreica Gianina,Mititelu Ana-Maria, Bodo Roland,Simona Richter), contribuții avînd și  Denis Mititelu, Bastea Claudiu si Tamas Gergely.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
541 citiri

Leave a Reply