AROBS Transilvania Half Marathon, sport și implicare în comunitate

AROBS Transilvania Half Marathon se va desfășura în 27 octombrie în Cluj-Napoca, în Parcul Central – Cursa Copiilor și in 28 octombrie cu start din Piața Unirii, probele de semi-maraton, 10 km, semi-maraton ștafetă, 7 km. Paul Smereciuc, unul dintre organizatori, m-a anunțat în legătură cu programul acestui adevărat spectacol sportiv și despre cauzele nobile pe care le susține. 

Ambasadorii evenimentului in acest an vor fi Marius Ionescu (cel mai bun maratonist din Romania in acest moment, primul roman participant la Olimpiada de la Londra 2012 dupa 48 ani PR 2:13:00 Dusseldorf), Alex Corneschi (2:21:53 loc 33 Berlin Marathon 2018 si castigatorul semimaratonului de la Viena in 2017) si Tibi Useriu castigator de 3 ori consecutiv al Ultramaratonului Arctic 6633 de la Polul Nord). Evenimentul va fi susținut, de la distanta, Constantina Dita Tomescu, campioana noastra olimpica la maraton Beijing 2008.

Pe lângă o ocazia deosebită de a vă bucura de un weekend sportiv, AROBS Transilvania Half Marathon este un eveniment caritabil, pentru că 50% din taxele de înscriere vor fi donate către trei cauze sociale care au nevoie de sprijin:
• Magichome Cluj, un proiect satelit MagicCamp ce oferă servicii de cazare, terapie și suport psihologic familiilor copiilor bolnavi de cancer sau alte boli grave.
• Via Transilvanica, un proiect Tășuleasa Social ce-și dorește să creeze un traseu de drumeție care să străbată țara de la Drobeta Turnu Severin la Putna și care va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice, culturale și geografice.
• Atelierul de Sanse, un proiect care sprijină și dezvoltă inițiative legate de educația copiilor, sport, cultură, artă sau protecție socială.

Organizatorii au pregătit multe alte suprize pentru acest weekend: jocuri și cadouri pentru copii, sâmbătă în Parcul Central, mimi, biciclete buclucașe și zbor virtual cu parapanta deasupra Clujului, duminică, în Piața Unirii!

Programul se poate vizualiza aici pe www.cluj21km.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
744 citiri

Leave a Reply