Marius Copil, victoria care i-a adus locul 71 mondial

Marius Copil a demonstrat azi că are armele pentru a ajunge în primii 50 de jucători ai lumii. El l-a învins pe Fritz Taylor cu 7-6, 7-5 și s-a calificat în semifinalele turneului de la Basel. 

Marius a avut azi un mental de nezdruncinat.

A fost condus cu 3-6 în tie-break-ul primul set și de acolo a revenit pentru a cîștiga setul.

Apoi, în setul secund, Marius a condus 5-3 și s-a văzut egalat, 5-5. Și-atunci, în loc să dispere, s-a adunat și a făcut break-ul, după care a cîștigat setul cu 7-5.

Spre bucuria noastră Marius a jucat și mingile din timpul schimburilor, și a făcut-o foarte bine, surprinzîndu-și de multe ori adversarul: a venit des la fileu, demonstrînd că jocul ofensiv pe care și-l dorește nu rămîne doar la stadiul de deziderat, a dat cîteva scurte fantastice și s-a mișcat foarte bine. A fost o demonstrație că jocul său nu se bazează în cvasi-exclusivitate pe serviciu, deși această armă a sa este din ce în ce mai redutabilă.

Acum Marius a luat 180 de puncte și 105.000 de euro, premii care îi răsplătesc așa cum se cuvine forma și curajul cu care a abordat acest turneu care pentru el a mai avut și două tururi de calificare…

Marius Copil și-a depășit cel mai bun loc din ATP (73, în februarie 2018) și acum este pe 71 mondial.

Va urma meciul din semifinale, cu Zverev probabil, iar la orizont am putea să sperăm să-l vedem în finală, cu Federer…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.169 citiri

Leave a Reply