Oamenii frumoși nu locuiesc în zone de confort. Pentru că nu au un plan ca lumea…

Ca și în bancul acela în care unul îl cheamă acasă la el pe celălalt pretextînd că îi este frică pentru că la radio cîntă o solistă cu o voce stridentă, așa mi se face și mie frică, adică rău, cînd aud cîteva expresii la mare modă:

 

Oameni frumoși”, „proiecte personale pe termen mediu și lung”, “să ieșim din zona de confort” sunt doar trei exemple dintr-o listă cu care nu vreau să vă plictisesc acum.

 

Dacă ar fi să le luăm pe rînd, apoi ar fi așa:

 

Oamenii frumoși. Cred că asta se referă la niște oameni de treabă, oameni frumoși la suflet, cum ar veni, nu oameni frumoși pe dinafară. Și-atunci de să ne derutăm unii pe alții și să nu le spunem oamenilor ăstora altfel, nu „frumoși”? Oricum, cel care o fi inventat expresia merită o diplomă, să zicem. Dar cei care repetă la infinit povestea asta cu oamenii frumoși cred că merită cartonaș galben…

 

Proiecte personale pe termen mediu și lung. Asta o bate pe aia cu oamenii frumoși, pentru că e un pic mai seacă. Aia măcar conține cuvîntul „frumos”. Asta însă e ca un fel de plan de contabilitate în care lungul trebuie să iasă cu latul, că altfel e mare bai. Sună de parcă planul pe termen mediu trebuie să fie înaintea celui pe termen lung. Că-ți și vine să întrebi: e voie să îmi iasă planul pe termen lung fără să îmi iasă ăla pe termen mediu?

Să ieșim din zona de confort. Asta e cel mai greu de priceput. Adică de ce dracu ai vrea să ieși din zona de confort, serios? Tu te simți bine, că poate asta însemnă confort, și de la un moment dat îți spui: gata cu existența civilizată, plăcută și comodă (conform dicționarului), eu vreau să ies de aici, vreau să încerc altceva, ceva mai complicat. Vreau să îmi meargă altfel, mai greu, mai complicat, mai puțin plăcut.

 

Nu ar fi mai simplu să rămînem în zona de confort și să ne iasă și planurile pe termen mediu, și alea pe termen lung și, printre ele, să facem cunoștință și cu oameni frumoși?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
985 citiri

Leave a Reply