Rada Stan, portret

Ne-am intersectat de multe ori, pe holurile de la Radio Cluj. Eram și nu eram la curent cu munca ei, cea cu corul de acolo. Dar acum, cînd ne-am reîntîlnit cu treabă pe Scena Urbană, mi-am dat seama cît de departe a ajuns datorită dedicării sale și înaltului profesionalism cu care știe să facă lucrurile. 

Rada Stan are studii muzicale aprofundate, cu un Conservator absolvit atît în domeniul Pedagogiei Muzicale cît și în cel al Regiei de Sunet. Sunt două axe pe care le folosește cum nu se poate mai bine acum, cînd coordonează proiectul său personal, Armonia Music. 

Prezentă cu Armonia Music la evenimentul Extra Muros (organizat de Scena Urbană) cu spectacolul Ce-am fredonat în ultimul secol Rada m-a lămurit pe deplin că face lucruri fenomenale.

Este un adevărat descoperitor de talente, asta este evident. Iar odată descoperite, aceste talente sunt cizelate, vocile copiilor sunt lucrate în amănunt de către profesoară, cea care știe să potențeze calitățile ficăruia. În  jurul acestor calități Rada începe apoi să construiască ansamblul care să-i definească tînărului interpret personalitatea.

A fost o revelație pentru mine să ascult cel puțin patru voci care deja sunt conturate, cele ale tinerilor Rareș Mariș, Adalia Ani, Iulia Sorlea și Deona Roman, asta neînsemnînd deloc că restul celor care au urcat pe scenă ar fi mai prejos (tocmai de aceea îi vom menționa pe toți).

Se poate observa că progresele lor nu sînt întîmplătoare ci sînt rodul preocupărilor profesoarei ce știe că pe lîngă talent este nevoie de restul ansamblului, asta însemnînd nu nepărat muncă în ore ci muncă făcută “științific”.

Ori Rada Stan e “acasă” cu aceste nuanțe care o preocupă dar pe care, din cîte se vede, știe să le și transmită elevilor săi.

La spectacolul pe care Armonia Music l-a susținut pe scena din centrul orașului s-au văzut toate aceste lucruri, cei prezenți apreciind la unison munca unor copii extrem de talentați.

Și pentru că v-am promis, iată numele lor:

Rareș Mariș, castigator a peste 40 de trofee nationale si internationale, reprezentant al Romaniei la Festivalul International “ George Grigoriu” Braila , unde a cantat sub bagheta dirijorului Ionel Tudor alaturi de Big Bandul Radio, castigatorul al finalei de popularitate “ Nextstar”.

Adalia Ani a cîntat alaturi de Jessie J in ultima seara a festivalului “ Electric Castle” in fata a nu mai putin de 40.000 de oameni, facand un show incendiar si aratand ce poate face un suflet de artist la doar 10 ani.

Iulia Sorlea, una dintre veteranele grupului Armonia Music, are 14 ani si a fost prezenta la finale nextstar, preselectii alaturi de trupa “ The minions” la showul de televiziune “Romanii au talent”. Are premii nationale si internationale, a cantat anul trecut in deschiderea Targului de Craciun alaturi de orchestra Young and Famous alaturi de Rareș Mariș.

Deona Roman are 14 ani si o experienta de cativa ani pe scenele din tara. A cantat alaturi de instrumentisti, trupe, orchestre, a castigat trofee si premii, a participat la Nextstar si Vocea Romaniei Junior.

Francesca Bumb are 10 ani si chiar daca a venit in marea familie Armonia Music de doar un an si jumatate a reusit sa se afirme pe scena atat ca solista cat si ca partenera de duet a Adaliei Ani.

Marc Mitrașca are doar 9 ani si chiar daca lucrează impreuna cu Rada Stan doar de un an a adunat deja cateva premii si trofee.

Carla Minteuan are 11 ani si a inceput de curand sa participe la festivaluri si concursuri in tara. A participat la emisiuni tv si  face parte si dintr-un duo alaturi de Tudor Pop.

Mihail Salum are 8 ani si este alaturi de Armonia Music de 2 ani, timp in care a castigat premii atat solo cat si alaturi de colegii sai in proiectul “ Dincolo de noapte si zi” un proiect pe voci, cu costume si coregrafie care a adus Armonia Music pe  locul 3 la “ Mamaia copiilor”, trofeul sectiunii de grupuri la Oradea.

Mara Dîrjan are 9 ani si a venit de mica in familia Armonia Music , de pe la 4 ani. A crescut si a cantat atat solo cat si in proiecte de grup , a castigat premii si a fost invitata la emisiuni radio si tv.

Medeea Pavelia are 10 ani. O tanara artista care a inceput cu premii intii la Oradea, Baia Mare ,Piatra Neamt si de care cu siguranta vom mai auzi pe scenele clujene.

Ariana Pop si Tudor Pop au participat si au castigat premii la concursuri din Oradea, Baia Mare, Brasov .

Armonia Music a luat fiinta in urma cu 10 ani din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor  posibilitatea de a-si dezvolta si perfectiona abilitatile artistice si calitatile vocale, interpretative. Sub indrumarea profesoarei de canto Rada Stan membrii Armonia Music au ajuns pe cele mai mari scene ale Europei: X Faktor Ungaria, Star Academy Ungaria, Nextstar Romania, Serbia , Republica Moldova, Italia , Bulgaria , Germania, Spania si pe scenele tuturor festivalurilor de renume din tara unde au castigat numeroase premii si trofee.

Armonia Music a avut colaborari cu Academia de muzica Ghe. Dima , Liceul de muzica Sigismund Toduta , membri sai sustinand concerte alaturi de Bigg Dimm’A Band , Orchestra de Estrada a Liceului , Young and Famous Orchestra, Orchestra de Estrada Ploiesti. O parte din solisti canta alaturi de trupe si instrumentisti de renume din tara si au reprezentat Romania in concursuri internationale evoluand pe scena alaturi de band-uri renumite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.437 citiri

Leave a Reply