Scena Urbană își încheie sesiunea de toamnă cu Lacrimosa, în Cimitirul Central

După o lună octombrie în care Scena Urbană (coordonator arh.Daniela Maier) a captat atenția comunității prin seria de trei evenimente sub marca Extra Muros, urmate în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat de Haide U pe Scena Urbană, iată că pe 1 noiembrie, pentru a patra oară consecutiv, va avea loc concertul din Cimitirul Central.

Cimitirul Central găzduiește un spectacol-rugăciune în seara de Luminație, Lacrimosa.

Cimitirul Central/Házsongárd va găzdui pentru al patrulea an  joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00 un concert  susținut de orchestra și corul ” Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea.

“Lacrimosa e un spectacol-rugaciune, e lacrimă și lumină pentru sufletul celor adormiți. Lacrimosa e pioasă și caldă amintire, candelă de veghe pe drumul mântuirii. Lacrimosa e corul vocilor de AICI pentru cei dragi de DINCOLO “, a spus Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” si regizorul acestui spectacol.

”Lacrimosa este un spectacol care pastreaza valentele apreciate ale concertelor organizate de noi pana acum in acest spatiu. Ave Maria a impresionat pe toți cei prezenți în Cimitirul Central de Luminație si foarte mulți ne solicită evenimentul ”exact la fel”. Emoția transmisă s-a amplificat de la un an la altul, de la Requiem, primul eveniment desfășurat de Scena Urbană în Cimitirul Central, în 2015, la Ave Maria de anii trecuți. Este un alt fel de a descoperi un loc încărcat de istorie și poveste, într-o zi dedicată până la urmă acestor povești și comunității din care ele provin, Luminația, sau Ziua Morților. , spune arhitectul Daniela Maier, coordonator al proiectului și inițiatorul Scenei Urbane, preşedinte al Ordinului Arhitecților din România- filiala Transilvania.

Evenimentul va continua in data de 3 noiembrie ora 11.00 cu TUR GHIDAT susţinut de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

Iată care sunt artiștii care vor evolua pe scenă pe 1 noiembrie:

Orchestra și corul
Opera Group Project
Vlad ENIU – Dirijor, Pregătirea muzicală
Ina HUDEA – Regia artistică
Balerini: Ianc Florin, Rîpă Alin, Diana Groza, Antonia Indrei, Iuliana Dane,Polina Stănescu, Oana Siminic, Viorica Bogoi, Delia Gollner, Ioana Cristina Terebesy, Liviu Har, Sebastian Vlad,
Coregrafia: Vlad Sebastian

Anton Pann | Tatăl nostru – Alexandru Manzat acompaniat la nai de Radu Dinescu
Giuseppe Verdi | Requiem: Introit
J.Chr. Bach| Missa da Requiem and Miserere in B flat major: Lacrimosa
Bach / Gounod | Ave Maria
Wolfgang A. Mozart | Requiem: Dies Irae , Lacrymosa
F. P. Schubert | Ave Maria
Luigi Cherubini| Requiem in C minor: Pie Jesu, Lacrimosa
Pietro MASCAGNI | Cavalleria Rusticana (Intermezzo) : Lacrimosa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.001 citiri

Leave a Reply