Someone please call 911…

Echipa

…sau cum ar zice ardeleanu`… ”fujiţi băăă!”. Ieri dimineaţă, în jurul orei locale 8:30, ne-am întâlnit mai mulţi băieţi cu scopul de a juca baschet. Așa cum facem în fiecare sâmbătă… de 8 ani încoace.

Eram împreună cu Liviu, Paul şi Silviu…într-o sală aflată în Mănăștur, in the middle of nowhere (dacă tot m-am murdărit de engleză la gură). Bună sala. Locuri de parcare, vestiare, duşuri cu apă caldă şi podea (bună de gimnastică şi fotbal…nu prea bună de baschet, dar pe noi nu podeaua ne-a încurcat). Așa… și cum stăteam noi liniștiți… apar alți patru băieți, identificaţi ca fiind Lăpușan, Vali, Rus și Chertes. Au tăbărât pe noi. Ne-au agresat într-un mod bestial. Ne-au bătut de ne-au aplaudat urechile. Îi drept că am mai dat şi noi, iar la final a fost 5-2. Oricum, au câștigat mult mai clar decât o arată scorul. Rus a fost declarat MVP, iar cu banii primiți… a fost îndemnat să-și repare televizorul. Știu eu un depanator bun, dacă e…

La final a fost şi un episod neplăcut. Eu mă duceam la adversari să-mi cer scuze pentru faulturi, atât am vrut să le comunic. Dar am auzit un cuvânt urât în turcă, de la o persoană pe care nu vreau s-o numesc. Îşi tot face el concediile prin Turcia. M-am dus la el să-l întreb de ce vorbește așa. Mi-a zis “hîrsîz”, asta înseamnă hoț în turcă. E drept că eu am tras echipa în jos, dar prin minutul 5 îmi tremurau gladiolele…vorba lui nea` Gigi… mi s-au înmuiat genunchii. Toți am făcut lucruri bune, dar şi lucruri mai puțin bune. Mă așteptam însă să jucăm mult mai bine. No`… amu` asta e. Îi felicităm pe învingători și mergem mai departe. În viață mai pierzi, mai câștigi, mingea e rotunda și inelul e sus.

Liviu şi Rus (MVP)

Acum să trecem la lucruri serioase. Mișcarea PMOB împlinește 8 ani. De fapt ce zic eu “mișcare”… e o adevărată comunitate. Am împărțit sâmbete cu foarte mulți oameni, fiecare cu bucuriile lui sau cu problemele lui. Am încercat să aducem tot ce avem mai bun din noi și am luptat pentru a atinge același ideal: fericirea. Baschetul a fost doar un pretext. Am stat la aceeași masă, am mâncat din aceleași farfurii și ne-am ajutat de fiecare dată, atât pe teren, dar mai ales în afara lui. Sâmbăta viitoare vom marca acești 8 ani minunați printr-o ieșire specială. Mihai Lăpușan a făcut un gest frumos. Ne-a chemat la el acasă și va pune la bătaie un ceaun. Cum s-ar zice… vom servi “fericire la ceaun”. Hai să fie într-un ceas cu cuc! În an centenar spunem… La mulţi ani, România! La mulţi ani, PMOB!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
993 citiri

1 comment to Someone please call 911…

Leave a Reply