Tinerii fotbaliști ai României și gesturile lor minunate

România, învingătoare.
Foto: Cristina Huțu

Echipa României U 21 s-a calificat la EURO 2019. Dincolo de rezultate, statistici sau considerații legate de prestațiile jucătorilor,  cîteva gesturi ne-au rămas în memorie parcă mai mult decît altădată: 

Putem începe cu ultimul, acela în care primul om pe care jucătorii l-au sunat, chiar la îndemnul antrenorului Mirel Rădoi, a fost ex-tehnicianul acestei echipe, Daniel Isăilă. Și în această formulă, cu fostul antrenor, actualul antrenor, jucătorii și tot staff-ul s-a produs un moment rar, dacă nu unic în fotbalul românesc: a primat coeziunea și spiritul de echipă.

Ne amintim apoi discursul motivațional al căpitanului echipei, Ionuț Radu, cel care înaintea unuia dintre meciuri a predat o adevărată lecție în materie, găsind cele mai potrivite cuvinte pentru a le transmite coechipierilor săi că nu au voie să părăsească terenul decît învingători. Se întîmpla înaintea meciului cu Bosnia, unul dintre cele foarte importante, iar mesajul portarului s-a transformat într-un viral pe internet…

Tot el, Ionuț Radu, a spus aseară o altă propoziție ce-a umplut spațiile media:

“Este incredibil. Până acum învățam istoria la școală, acum am scris-o”. 

Dacă adăugăm și faptul că această echipă, peste tot pe unde a jucat în România, a fost primită cu entuziasm din tribune, spectatorii populîndu-le din plin, avem tabloul unei alte stări de spirit, una de care ne era atît de dor…

Și uite-așa, tot luptîndu-se cu bac-ul, Mirel Rădoi a reușit să învingă mai degrabă în lupta la care se pricepe mult mai bine, la cea de pe terenul de fotbal. Este, într-un fel, o mare revanșă pe care el și-o ia și în același timp o altă demonstrație, a cîta, că România va rămîne, mai abitir decît SUA, o țară a tuturor posibilităților.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
857 citiri

Leave a Reply