Al di Meola vine la Cluj cu un concert de zile mari

Al di Meola Opus Tour va începe în 24 noiembrie la Pulverhaus (Harz Classic Festival) Clausthal-Zellerfeld, în Germania. A doua destinație devine Clujul, pe 26 noiembrie. Atunci, la Opera Română, la ora 20.00, pe artistul care a fost desemnat de 4 ori cel mai bun chitarist al lumii îl vom putea asculta live, într-un concert organizat de Diesel Events. 

A devenit o constantă prezența sa la Cluj, Al di Meola alegînd de mai multe ori în ultimii ani să treacă în tururile sale și acest oraș. După Cluj chitaristul va continua seria concertelor pînă pe 9 martie 2019, cu încă 20 de reprezentații, în Germania, Polonia, Statele Unite, seria încheindu-se în Franța, la Deville-les-Rouen.

Despre felul în care puteți achiziționa biletele, citiți aici. 

„Al Di Meola – Opus Tour 2018” va cuprinde atât melodiile deja consacrate, dar în special noile compozitii de pe materialul discografic„Opus”.

O legendă a jazz-ului contemporan, Al Di Meola are o carieră impresionată, de peste 40 de ani, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor, o performanţă care nu a fost egalată nici până în acest moment. Recunoaşterea internaţională de care se bucură chitaristul este datorată tehniciiunice şi combinaţiilor de jazz cu jazz – fusion american şi cu elemente de rock sau latino.
Chitaristul american de origine italiană este recunoscut pentru modul unic în care reuşeşte să combine pasiunea, inteligeţa şi tehnica remarcabilăfiind unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai tuturor timpurilor şi un consacrat nume al jazz-ului instrumental contemporan.”Este singurul artist care a putut să depăşească limitele chitarei şi să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă şi o îndemânare pur şi simplu uimitoare”, susţine Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Al Di Meola este considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca izvor de inspirație.
Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia.
A avut colaborări cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.388 citiri

Leave a Reply