AROBS Transilvania Half Marathon, încheiat cu rezultate sportive și umanitare de remarcat

Am primit din partea amicului Paul Smereciuc un scurt info despre ceea ce a însemnat această ediție a AROBS Transilvania Half Marathon, cel mai mare eveniment sportiv de al toamnei, care s-a desfășurat în 28 octombrie în Cluj-Napoca, competitie organizata de Asociatia Rotary Club Transilvania.

Au participat  aproape 75 voluntari si 1000 de sportivi (amatori, profesionisti, copii) care au generat venituri din taxe de 60.000 ron din care 50% au fost donate către trei cauze sociale ce au nevoie de sprijin:
• Magichome Cluj, un proiect satelit MagicCamp ce oferă servicii de cazare, terapie și suport psihologic familiilor copiilor bolnavi de cancer sau alte boli grave.
• Via Transilvanica, un proiect Tășuleasa Social ce-și dorește să creeze un traseu de drumeție care să străbată țara de la Drobeta Turnu Severin la Putna și care va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice, culturale și geografice.
• Atelierul de Sanse, un proiect care sprijină și dezvoltă inițiative legate de educația copiilor, sport, cultură, artă sau protecție socială.

Care a fost reactia ONG-urilor sustinute:

Melania Medeleanu (MagiCAMP): „ Si super eroii au nevoie de prieteni. Iti multumim, Rotary Transilvania ca esti prietenul copiilor ! “

Alin Useriu (Tasuleasa Social): “Daca era sa-mi pun o dorinta mai mare cand am lansat Via Transilvanica atunci aceasta ar fi fost sa angrenam cat mai multi oameni alaturi de noi in acest proiect pe care nu-l putem face singuri. Asteptarile mi-au fost depasite cu mult atunci cand am simtit cata mobilizare exemplara poate sa existe cateodata. AROBS Transilvania Half Marathon este un bun exemplu in acest sens. O initiativa la care nu ne asteptam dar care ne face mai increzatori ca pe aceasta cale nu suntem singuri”.

Dragos Tomoiaga (Atelierul de Sanse): “Sustinerea AROBS Transilvania Half Marathon in proiectul nostru este esential. Ne ajuta sa facem primii pasi pe un drum foarte lung spre Satul Copiilor- Salicea”.

AROBS Transilvania Half Marathon se va desfasura in fiecare an in luna octombrie si va avea o importanta parte caritabila

(informații primite de la Paul Smereciuc, managing partner la  Sport Management Events)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
823 citiri

Leave a Reply