Pensiunea Colț de Rai a apărut în National Geographic

Sorin Rădoi

“Hai să-i fac o surpriză colegului meu Sorin Rădoi”, așa mi-am zis cînd am citit în National Geographic (numărul septembrie-noiembrie 2018) cîteva rînduri despre pensiunea pe care familia lui o are în proprietate.

Bine, nu e vorba doar despre Colț de Rai în articol, acesta referindu-se la o excursie în județul Cluj făcută de autor (Cătălin Gruia) și are mai multe borne: centrul Clujului, Gherla, comuna Sic, parcul etnografic, cascada Vălul Miresei, Cheile Turzii și restaurantul Samsara.

Dar, alături de acestea, e prezentată pensiunea Colț de Rai și mi-a plăcut cum e făcută. Adică pe principiul “omul sfințește locul” iar în rolul omului l-am găsit zugrăvit așa cum îl știu dintotdeauna, pe Sorin.

Spicuiesc:

“Patronul Sorin Rădoi, un titirez bonom în tricou roz și pantaloni scurți, se învîrte peste tot: îl vezi și la tuns peluza, și în bucătărie, și la vorbă cu oaspeții. Absolvent de matematică, dar cu aplecare spre design, el a fost sufletul și creierul acestui proiect de familie început acum trei ani. Cu zîmbet și tact, pare că își dirijează și personalizează colțul de rai prin muncă și puterea exemplului.”

Mi-a căzut bine să citesc din partea unuia care cu siguranță că nu îl știe pe Sorin de multă vreme cum a știut să-l “ghicească”. Pentru că Sorin așa a fost dintotdeauna: zîmbitor și generos cu cei din preajma lui.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
645 citiri

Leave a Reply