Prima victorie din seria de trei deplasări, bifată de către U Banca Transilvania

Foto> Manases Sandor

U Banca Transilvania avea în față trei deplasări, la Oradea, Sibiu și Pitești. Aseară, la Oradea, clujenii au reușit să se impună în prima dintre ele, 72-69.

Astfel, U BT își păstrează poziția de lider al întrecerii interne, cu 5 victorii și 1 înfrîngere. Echipa clujeană este urmată de CSU Sibiu, cea care are 4 victorii și 2 înfrîngeri.

Cele două urmează să se întîlnească la Sibiu, pe 16 noiembrie, în derby-ul Transilvaniei, cel care devine acum și al campionatului, avînd în vedere pozițiile celor două din clasament.

Despre victoria de la Oradea, antrenorul Mihai Silvășan a concluzioant, citat fiind de către site-ul echipei, www.u-bt.ro: 

“Un meci foarte greu… Ne-am așteptat să fie așa, Oradea traversa o perioadă bună, cu două meciuri bune în cupele europene, plus o victorie acasă destul de clară cu Sibiu. Știam unde venim, în ce sală, știam ce mentalitate are echipa din Oradea față de jocurile cu noi și față de orice joc, practic sunt echipa campioană, vor să își apere blazonul la fiecare meci. Îmi felicit băieții pentru felul în care s-au luptat, în special în apărare, unde cred eu că am făcut un joc foarte bun, am luat doar 69 de puncte și i-am făcut pe orădeni să arunce de 33 de ori de la trei puncte, ceea ce nu e în jocul lor întotdeauna. De cele mai multe ori, aruncările respective au fost contestate. Mă mai bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă, s-a decis la o posesie, însă noi am fost cei care în două-trei faze am fost mai puternici, am reușit să ne creăm avantajul de trei puncte care, până la urmă, ne-a adus victoria”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
884 citiri

Leave a Reply