Stoican, cel ce vorbește mult

Flavius Stoican e antrenorul echipei Poli Iași, ocupanta locului 12 în clasamentul Ligii 1 la fotbal. Omul a ieșit puțin în evidență săptămîna trecută, cînd a spus că “Fotbalul e viaţa mea. Îmi mănânc pâinea. Şi mama dacă vine o mănânc. O iau de limbă şi o mănânc. Îi mănânc limba dacă vorbeşte urât despre jucători. Pentru mine fotbaliştii sunt cei mai importanţi”.

Plecat la drum în meseria de antrenor de la Minerul Valea Copcii are 300 de meciuri ca tehnician pe la destule echipe, printre care vreo trei din liga întîi (cea mai importantă fiind Dinamo, acolo unde a antrenat aproape 60 de meciuri).

La una dintre plecările de acolo, de la Dinamo, în noiembrie 2014, a spus: “Eu am filosofia mea, vreau să fiu doar eu cel care să decidă în ceea ce priveşte transferurile. Pentru că doar eu sînt responsabil de rezultatele echipei”.

Ne-am amintit de asta, pentru că acum, cînd cu ieșirea furibundă de săptămîna trecută, a spus: “Eu nu vreau să aduc jucători, să ne întelegem, am mai spus odată. Eu nu sunt omul, antrenorul, care să aduc jucători că nu sunt impresar”.

Clar?

Deci există speranțe ca să își schimbe părerea și în ceea ce privește mîncatul limbii.

Și încă ceva: acum cîțiva ani, valențele de educator ale lui Stoican păreau să își găsească un cadru perfect de exprimare. Omul și-a deschis academie în orașul de baștină, Drobeta Turnu Severin. Că dacă tot a dat Severinul fotbaliști precum Șoavă, Rădoi, Boștină sau Dorel Șoavă, să lase și Stoican o amprentă. Să crească frumos niște tineri fotbaliști. Nu știm dacă Flavius Stoican are timp acum să predea acolo, dar tot ce putem spera este să sară peste lecția cu…limba, dacă va fi să îi motiveze la un moment dat pe copii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
722 citiri

Leave a Reply