Asociația Monumentum, PACT și Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, un trio pus pe fapte mari

Asociația Monumentum, Asociația pentru Patrimoniu Activ – PACT și Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania au organizat prezentarea proiectului AMBULANȚA PENTRU MONUMENTE. INTERVENȚIE DE PUNERE ÎN SIGURANȚĂ A PATRIMONIULUI IMOBIL.
Evenimentul a avut loc la CAAB Office & Home Design.

Asociația MONUMENTUM și partenerii săi au revenit la Cluj după 2 ani în care proiectul a acumulat experiență prin cele 18 intervenții de urgență asupra unor monumente degradate din județele Sibiu, Mureș, Brașov, Maramureș, Salaj, Alba, Hunedoara, Caraș Severin și Timiș.

Despre întîlnirea de ieri arh. Daniela Maier, președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, a opinat: “Este fascinant ceea ce au reușit cei de la Ambulanța pentru Monumente, suntem încîntați de faptul că vor acționa și la noi în zonă, ne bucurăm că au reușit să resusciteze atîtea și atîtea valori de patrimoniu, că au reușit să mobilizeze un număr absolut impresionant de voluntari și ne manifestăm toată disponibilitatea de a spriji acest demers”.

Arhitectul Eugen Vaida este președintele Asociației Monumentum, cea care se bucură de sprijinul constant al Prințului Charles în tot ceea ce înseamnă punerea în valoare a tradițiilor locale si a reabilitării monumentelor. Arh. Eugen Vainda are o contribuție importantă la elaborarea ghidurilor rurale.

Ambulanta pentru Monumente – Transilvania Sud” este un proiect de voluntariat conceput în 2016 de Asociația MONUMENTUM cu următoarele obiective:
1. activități în teren, de monitorizare și intervenție în situații de urgență;
2. activități de formare profesională și de stimulare a voluntariatului în domeniul conservării patrimoniului cultural;
3. mobilizarea comunităților în asumarea și transmiterea moștenirii culturale;
4. revitalizarea meșteșurilor și mobilizarea resurselor locale (inclusiv cu utilizarea materialelor tradiționale);
5. stimularea activităților filantropice și de implicare sub varii forme a societății civile în conservarea patrimoniului cultural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
581 citiri

Leave a Reply