Campionatul European de Handbal, partea de statistică

Crina Pintea
Foto: Dan Bodea

Site-ul oficial al campionatului european de handbal din Franța scrie azi despre explicațiile succesului echipei Franței și oferă, la partea de statistică, destule puncte de reper. 

Referitor la triumful Franței, Courtney Gahan identifică trei mari puncte: reîntoarcerea la echipă a antrenorului  Olivier Krumbholz, faptul că în echipa Franței au jucat toate jucătoarele de pe bancă, rotite inteligent de către tehnician și duo-ul fantastic din poartă, Glauser și Leynaud, clasate pe locul 2, respectiv 3 în ierarhia finală a acestui post. Bineînțeles că în afară de aceste trei mari capitole, echipa Franței a avut realizări personale pe toate posturile și că a știut să joace foarte bine ca ansamblu.  

Finala a însemnat un record de spectatori în istoria Campionatelor Europene, 14.060 de spectatori.

În ceea ce privește partea statistică, România a avut reprezentante în aceste clasamente:

Crina Pintea, prezentă în echipa ideală a Campionatului European.

Eliza Buceschi, locul 2 în clasamentul golgeterelor și tot locul 2 în cel al golgeterelor de la 7 metri

Cristina Neagu, locul 3 în clasamentul golgeterelor și locul 2 în cel al golgeterelor din acțiune. O mențiune specială pentru Cristina Neagu, cea care a obținut aceste performanțe jucînd cu două meciuri mai puțin…

Gabriela Perianu, pe primul loc (la egalitate cu rusoaica Sen) la mingi blocate, o apărătoare excelentă care e prezentă și într-un top al minutelor de eliminare (locul 3), acolo unde a primit de 9 ori eliminare de 2 minute și a încasat 3 cartonașe galbene (ceea ce dovedește însă aplombul cu care a făcut faza defensivă).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
537 citiri

Leave a Reply