Rareș Mercean și primele sale rezultate ca antrenor. El și Anamaria Oană vor pleca la Paris pe 1 ianuarie

După ce de foarte curînd am scris despre foarte tînărul antrenor Andras Szekely, aici, iată că un alt foarte tînăr antrenor de tenis clujean începe cursa afirmării: Rareș Mercean, fost jucător de tenis clasat pe locul 1600 ATP (cu turneee futures jucate în România, Tunisia și Iran) și retras din activitate din cauza unei accidentări. Nota bene, la 14 ani Rareș Mercean fusese cel mai bun jucător din țară la categoria sa de vîrstă, campion național și cu echipa Clujului, în 2007.

Rareș Mercean este un împătimit al tenisului, el putînd fi văzut alături de părinți și de sora sa la mai toate turneele de tenis care se desfășoară în Cluj, urmărind cu atenție toate meciurile. Încă din vară, de cînd ne-am întîlnit la un turneu, ne “avertiza” că se va apuca serios de antrenorat și că vrea să o ia pe acest drum.

De circa 6 luni Rareș Mercean o antrenează pe Anamaria Oană, o jucătoare de doar 11 ani care are deja rezultate încurajatoare. Anamaria este originară din Tîrgu Mureș dar s-a stabilit acum în Cluj pentru a putea continua munca alături de antrenorul. Ea a fost chemată în luna octombrie la seclecțiile de la București unde a reușit să se claseze a șasea și să pătrundă astfel în lotul național la categoria sa de vîrstă. De foarte curînd a cîștigat un turneu de categoria A la Oradea fără set pierdtu iar la Campionatul Național de Iarnă U12 (din această lună) a ajuns în sferturi la simplu și a ocupat poziția a treia la dublu. Pe 1 ianuarie ea și antrenorul său vor pleca la Paris la un turneu Tennis Europe.

Despre tînăra jucătoare Anamaria Oană revista Junior Sport scria:

” Anamaria Oană este o elevă care practică tenisul și care deja este considerată o mândrie a școlii.  Acest copil învață foarte bine și face și performanță în lumea tenisului. Ultima sa realizare? Locul III la Campionatul Național U 12 la dublu, loc câștigat împreună cu colega ei Daria Gligor. Până acum Ana Maria, de la competițiile FRT la care a participat, a strâns peste 40 trofee!”.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
603 citiri

Leave a Reply