România a cîștigat primul meci de la Europeanul de Handbal din Franța

Cristina Neagu, printre remarcatele meciului.
Sursa foto, arhivă: Dan Bodea, Transilvania reporter

A fost Ziua României și la handbal. Handbalistele antrenate de Martin Ambros au cîștigat la debutul în grupa D la Campionatul European din Franța, 31-28 cu Cehia. 

Crina Pintea, care joacă pentru clubul francez Issy Paris, s-a simțit ca acasă în Franța. Pe tot parcursul partidei dar mai ales pe finalul ei românca a avut realizări importante, care au evidențiat-o. Buceschi și Neagu au marcat mai bine de jumătate din golurile echipei iar în apărare Perianu s-a remarcat și ea. Dacă adăugăm și forma bună a portarului Dumanska avem un mic tablou al evidențiatelor, deși realizări frumoase au avut și celelalte jucătoare care au evoluat azi.

Buceschi este pe locul al doilea în clasamentul golgeterelor campionatului european, cu 9 goluri dar și pe primul loc în ceea ce privește marcatoarele de la 7 metri, 5 goluri din 5 aruncări.

Neagu, cu 8 goluri, împarte prima poziție a marcatoarelor cu toate reușitele din acțiune.

Perianu, pe care o remarcasem mai sus, e pe primul loc la aruncări blocate, 3 astfel de reușite.

Cum Norvegia a pierdut în primul meci al zilei din grupă, cu Germania, situația este departe de a fi clară în ceea ce privește calificarea mai departe pentru cele patru formații.

Cu toate acestea, o eventuală victorie a României în 3 decembrie, cu Germania, poate rezolva ecuația calificării alor noastre.

Ultimul meci din grupă pentru România va fi în 5 decembrie, cu Norvegia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
822 citiri

Leave a Reply