U BT a cîștigat meciul cu Timișoara și a ajuns la 7 victorii

Foto: Manases Sandor (imagine din meciul de la Oradea).

În cadrul etapei a noua a Ligii Naționale de Baschet U Banca Transilvania a cîștigat azi cu 91-88 în fața celor de la BC SCM Timișoara. 

Oaspeții au fost foarte determinați și au reușit să-și adjudece două dintre sferturi, primul și al treilea. Clujenii au avut un sfert patru în care cele 14 puncte diferență au cîntărit decisiv în obținerea victoriei.

Prin această victorie U BT ajunge la 7 victorii stagionale, același număr de victorii mai avînd doar Craiova și Sibiul.

Dykes a marcat 23 de puncte, secondat de Washburn cu 21.

Kuti a avut 10 recuperări iar Dykes 7 pase decisive.

De partea cealaltă timișorenii au avut în V. Vukosavljevic cel mai bun marcator, 21 de puncte, acesta avînd și 9 recuperări.

Antrenorul clujean a avut o declarație (preluată de pe site-ul oficial) în care a sintetizat:

”Un meci spectaculos pentru suporteri, probabil, pentru noi nu a fost chiar așa de spectaculos… Știam că Timișoara nu are nimic de pierdut, din păcate, marea noastră problemă în ultimele două meciuri a fost mentalitatea cu care am intrat în teren. Și la Pitești, și aici, cu Timișoara, am intrat parcă câștigători dinainte, deși am vorbit despre asta înainte. Eu îmi asum această responsabilitate, eu nu am reușit să îi fac să înțeleagă că fiecare echipă vine aici să câștige, nimeni nu o să se tragă din calea noastră. Am reușit, între ghilimele, să primim 46 de puncte în prima repriză și încă 32 în sfertul al treilea, ceea ce e enorm. Din fericire, și asta mă bucură și aici, și în deplasarea de la Pitești, echipa aceasta arată caracter, știam ce jucători am luat în vară, mă așteptam la asta și pe chestia asta trebuie să clădim. Însă nu trebuie să așteptăm la fiecare meci ceva extraordinar să se întâmple pentru ca atitudinea aia de învingători să iasă la suprafață, trebuie să intrăm cu ea în teren. Și nu doar la meciurile cu Oradea și cu Sibiu, când suntem supermotivați, ci și în fiecare meci. Moldoveanu e bine cu piciorul, însă între timp a apărut o sinuzită mai complicată, care a trebuit operată, însă de săptămâna viitoare intră la antrenamente, probabil meciul cu Craiova din 29 va fi primul pentru el, dacă nu, cel din 5 ianuarie”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
638 citiri

Leave a Reply