Adi Hădean, într-un dialog savuros cu Luca Pastia, la Medium Rare. Plus o invitație la Meatic București, restaurantul cunoscutului chef

Ce mi-a plăcut întotdeauna la Adi Hădean este felul în care reușește să fie grozav, în tot ceea ce face, fără însă a face pe grozavul. Sentimentul acesta l-am avut și azi, cînd am ascultat o emisiune minunată Medium Rare, o producție pe care o păstorește amicul meu la Europa FM. Dacă aveți răbdare, vă spun și despre această emisiune caldă și despre o potriveală de zile mari: 

Emisiunea a început cu o piesă a celor de la Kiss, “I was made for loving you”, numai bună pentru a încălzi atmosfera, urmată de cuvintele de introducere ale lui Adi în ceea ce privește invitatul: “inegalabilul, hâtrul, mucalitul și confratele întru pofte culinare Luca Pastia, colegul de la Deșteptarea. Un interviu despre mâncare, familie, radio și diete”.

Și-așa a și fost, un dialog tare fain între cei doi, început din minutul unu cu o glumă foarte tare a lui Adi, care spunea că l-a invitat pe prietenul său pentru că musafirul inițial a declinat invitația în ultimul moment.

Am descoperit un Luca Pastia plin de umor și autoironie, declarînd despre sine că știe că este suprapoderal și că merge la sală doar pentru a arde 500 de calorii, exact cît îi este necesar să poată să își satisfacă mai apoi poftele culinare din ziua respectivă. Și-a mai spus Luca Pastia că totul i se trage din copilărie, cînd avea două bunici care îl răsfățau, una din Oltenia și cealaltă din Moldova, plus, ca bonus, mîncărurile pe care i le făcea mama sa.

Și tot așa, “pasîndu-și unul altuia”, am aflat că Luca Pastia le are foarte bine cu arta gătitului, că este un pofticios la fel de mare precum Adi Hădean, că cei doi se înțeleg de minune și că împreună formează un tandem ce te poate ține atent într-o zi de duminică la prînz.

Adi ne-a vorbit și despre lansarea oficială a restaurantului său, Meatic, lansare care va avea loc, oficial, pe 25 de februarie. Dar, altfel, de mîine începînd, “se vor antrena cu public”, urmînd a servi în fiecare zi masa de prînz la acest nou restaurant marca Adi Hădean.

Și-a mai fost o intervenție ce mi-a plăcut foarte mult: aceea în care Adi a făcut cunoscută preocuparea sa permanentă de a găsi producători din România și din țările învecinate, producători de carne de pui, vită, porc ce vor fi promovați în restaurantele în care el lucrează și nu numai. Mai mult, ne-a lansat invitația de a-i scrie în momentul în care aflăm de astfel de producători onești.

Și-acum cu potriveala, ca să vedeți, o dată în plus, că există ceva dincolo de puterea noastră:

În momentul în care Hădean își lua la revedere de la noi iar eu eram pe punctul de a pune mașina în garaj (că emisiunea am ascutat-o, toată, pe drum) primesc un mesaj pe watts up. Mă uit la expeditor și văd: de la Adrian Hădean. Cu ocazia asta ne-am și sunat, mai apoi, să vorbim de…potriveală, dar și de faptul că marți urmează să ne vedem.

Dar acum spuneți și voi: care era probabilitatea ca într-o zi de duminică, la amiaz, eu să ascult emisiunea lui iar el să mă sune pe mine?

Așa-i că există…ceva?

Emisiunea o aveți aici. 

Bonus, rețeta de azi din emisiune, marca Adi Hădean: 

Un curry e, mai mult sau mai puțin, o tocană. În magazinele de mirodenii, fizice sau online, găsiți deja amestecuri pentru o mulțime de feluri de curry, deci scuze să nu faceți măcar unul, de curiozitate, nu prea sunt.

Acum, ca să vă fac viața mai ușoară, vă spun că o bază simplă pentru un curry indian se compune din cantități masive de ceapă tocată, usturoi și ghimbir, cu mențiunea că din ultimele două puteți pune doar cât vă cade bine.

Le puneți într-o cratiță cu puțin ulei, să se înmoaie, apoi puneți peste ele amestecul de mirodenii, spre a se rumeni bine.

Abia după ce ați obținut un sos consistent, legat și aromat bine adăugați celelalte ingrediente, care pot fi legume în bucăți mai mari, carne de care vă place, pește sau fructe de mare, când acestea-s aproape gătite, puteți adăuga elementul care constituie corpul sosului, fie roșii tocate, suc de roșii, supă de legume sau de carne, lapte de cocos, iaurt.

Apoi foc mic, poate sare, poate frunze de coriandru la urmă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
738 citiri

Leave a Reply