Alessandro Safina, „Canzoni D’Amore” la Cluj

Născut la Siena și cu Conservatorul terminat la Florența, influențat de U2 și The Clash, Alesandro Safina a ajuns mai apoi să cînte în 2001 pentru Regina Angliei, în celebrul Royal Variety Show, alături de nume precum Elton John sau Cher. Peste două săptămîni, pe 14 februarie 2019, ora 20.00,  el va concerta la Cluj, la BT Arena, în spectacolul „Canzoni D’Amore”.

Probabil momentul de cotitură în cariera artistului a fost întîlnirea cu compozitorul Romano Musumarra, cel care a lucrat cu celebrul Pavarotti și cel care declara după ce l-a auzit pe Safina că a descoperit o mare voce.

O mare importanță în devenirea lui au avut părinții săi, amîndoi îndrăgostiți de operă, datorită influenței lor Safina începînd de la o vîrstă relativ fragedă să studieze teoria muzicii, lucru mai puțin obișnuit la tinerii muzicieni.

Foarte important a fost momentul din 1989 cînd a cîștigat locul întîi la “Concorso Lirico Internazionale”, la Mantova urmînd apoi zece ani de excepție în care a fost protogonist în Boema, Elixirul Dragostei sau Bărbierul din Sevilla, reprezentați la Londra, Basel, Strasbourg, Marseille sau Palermo.

Cu o carieră extraordinară în domeniul operei și cu abilitatea sa unică de a combina stilul clasic cu cel pop (este în top 3 ”tenori pop opera”), Alessandro Safina a concertat cu casa închisă pe cele mai importante scene ale lumii și a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care: Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.

Biletele pentru concertul Alessandro Safina sunt disponibile  atât online, pe site-ul Eventim, precum și în magazinele partenere: Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărturești și Humanitas, magazinele Carrefour, benzinăriile OMV, în Oficiile Poștei Române și în magazinele Inmedio.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
696 citiri

Leave a Reply