Art Bending salută Anul Cucuvelei

Paul Cristian Cordoș (Art Bending), “artistul sîrmei” a găsit metoda de a-și manifesta solidaritatea cu alegerea bufniței drept specia anului, conform votului realizat pe pagina de facebook a Societății Ornitologice din România. 

Artistul clujean a realizat această mică operă de artă din sîrmă, un obiect decorativ deosebit care poate fi comandat pentru cei care țin cu…bufnița.

Cei de la Societatea Ornitologică au postat pe site-ul lor următorul mesaj în legătură cu desemnarea bufniței drept specia anului: “Știm, titlul sună extrem de ciudat, mai ales pentru că această specie este, din păcate și pe nedrept, asociată cu nenorocirile. Dar sperăm că desemnarea ei ca pasăre a anului 2019 este un mic pas spre normalizarea relației noastre cu răpitoarele de noapte.
Răpitoarea de noapte i-a devansat pe ceilalți patru candidați și s-a impus cu un număr de 1593 de voturi. A contat poate povestea ei, faptul că este hulită pe nedrept. Din simbol al înțelepciunii în Grecia antică, a devenit pasărea care prevestea moartea, doar pentru că vânează fluturii de noapte atrași de lumina lumânărilor la priveghi.
Primul lucru pe care îl facem pentru cucuvea – devine imaginea tuturor membrilor SOR în 2019. Anul acesta, imaginea de pe cardurile de membru SOR este o cucuvea fotografiată de Daniel Petrescu, imagine care a ieșit câștigătoare la concurs. Este al treilea card de colecție, după cele în care am avut pescărașul albastru (2017) și pițigoiul albastru (2018)”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
336 citiri

Leave a Reply