Cel mai bun junior din România s-a calificat în turul secund la Australian Open

Filip Jianu (primul din dreapta), alaturi Mihai Covaliu (presedintele COSR, al doilea din dreapta), Selma Cadâr și antrenorul Razvan Itu

Filip Jianu s-a calificat în turul secund al turneului rezervat juniorilor la Australian Open, pe tabloul de simplu. 

Românul a trecut cu  6-3, 6-4 de italianul Matteo Arnaldi.

Filip Jianu, antrenat de Răzvan Itu, se numără printre jucătorii de viitor ai României, avînd o serie de rezultate în crescendo de la an la an.

Născut pe 18 septembrie 2001 acesta a ajuns pe locul 8 în lume la categoria juniori și se îndreaptă spre victoria cu numărul 100 în această întrecere (actualmente are 95).

La finalul anului trecut Filip a participat la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, acolo unde în primul tur a produs o mare surpriză cîștigînd în două seturi la cel ce este al patrulea junior din lume la această oră, Lorenzo Musetti, Italia. Apoi a ajuns în sferturile de finală, o performanță deosebită.

Filip Jianu este cotat cu șansa a patra la cîștigarea turneului de la Australian Open, ceea ce atestă marea calitate a acestui jucător.

Să urmărim așadar parcursul acestui jucător care ne poate aduce mari satisfacții la Australian Open în întrecerea juniorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
502 citiri

Leave a Reply