Cu un ultim sfert de vis, U Banca Transilvania s-a impus în fața rivalilor din Sibiu

Foto: Mircea Corcheș

Ca întotdeauna cînd cele două se întîlnesc, suspansul nu lipsește. Și de data aceasta a fost la fel, spre final CSU Sibiu avînd 71-66. Dar U Banca Transilvania a revenit magistral și s-a impus cu scorul de 84-80, cu un scor net în sfertul patru, 28-12. 

La final jucătorii au sărbătorit alături de fani, în deja celebrul “ritual” ce face deliciul celor din tribune și din teren deopotrivă.

Prin această vitorie cele două sunt la egalitate pe primele poziții ale clasamentului, cu cîte 11 victorii și 3 înfrîngeri fiecare, Sibiul fiind pe primul loc doar datorită diferenței mai mari cu care a cîștigat în tur.

Dykes a fost coșgeterul meciului, cu 24 de puncte, de la CSU Sibiu cel mai bun marcator fiind Hardy, cu 22 de puncte.

Cele mai multe recuperări de la clujeni le-a reușit Dorsey, 7 iar de la Sibiu Pratt, 8.

Dorsey ( UBT) și Hardy (CSU Sibiu) s-a evidențiat la pase decisive cu 6, respectiv 7.

Antrenorul clujean Mihai Silvășan a concluzionat (citat de www.u-bt.ro):

”Un meci foarte greu, după cum s-a văzut. În primul rând, vreau să îmi felicit jucătorii, au arătat caracter în seara asta, nu au cedat nicio clipă, indiferent de ce situație a fost în teren. Asta fac învingătorii, le-am spus și înainte de meci, orice s-ar întâmpla trebuie să găsim soluții și să credem în noi, în primul rând, și în victorie pânî la capăt. Exact asta s-a întâmplat, două sferturi în care am luat 24 și 34 de puncte, sfertul 1 și 3, și două în care am luat 10 și 12 puncte! Până la urmă, în sfertul 4 cred că am dominat și am arătat că avem forța necesară ca să trecem peste ei, să îi învingem. Felicit echipa din Sibiu pentru lupta de care au dat dovadă și vreau să mulțumesc fanilor noștri, nu știu câți au fost, însă, cu siguranță, așa ar trebui să se joace meciurile de baschet! Ne-au împins în sfertul 4 spre victorie, le mulțumesc din suflet că au fost alături de noi! Îi așteptăm în continuare, sperăm să vină în număr mare nu doar la meciurile cu Sibiul, să vină la toate meciurile, avem nevoie de ei!”

După această ultimă etapă se va trece la faza următoare, în Grupa Roșie, cu primele 6 formații clasate la finele Grupei A. În Grupa Roșie se va intra cu punctele acumulate în Grupa A. Programul meciurilor se va stabili pe baza Tabelei Berger cu șase poziții (cele rezultate în urma clasamentului final din Grupa A, locurile 1-6.).

Grupa Roșie va debuta pe 19 ianuarie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
333 citiri

Leave a Reply