Deplasări pentru echipele de baschet

foto Dan Bodea

Atît Universitatea Banca Transilvania, la masculin, cît și U Cluj, la feminin, vor juca în acest final de săptămînă în deplasare, în grupele principale ale Ligii Naționale de Baschet. 

Astfel, în cadrul primei etape din Grupa Roșie, U BT va juca la BCUM Piteși. Meciul va avea loc duminică, 20 ianuarie, de la ora 20.00.

Clujenii sunt pe locul al doilea în grupă dar la egalitate de puncte cu CSU Sibiu (echipă ce are o deplasare mai dificilă, la Timișoara).

Din statisticile consultate rezultă că piteștenii îi au drept lideri pe Komiienko (cu o medie de 7, 8 recuperări pe meci) și Jeremic, principalul marcator, cu o medie de 17, 2 puncte pe meci.

La capitolul marcatorilor U Banca Transilvania îl are drept lider incontestabil pe Dykes, autor a aproape 20 de puncte în fiecare meci (19, 7 e media lui).

După forma arătată în ultimul meci, cînd clujenii au jucat extrem de spectaculos, U BT pornește favorită în această primă etapă din cadrul Grupei Roșii.

Fetele de la U Cluj se deplasează la mult mai titrata CSM Satu Mare (locul 2, cu 9 victorii), tot într-un meci din cadrul Grupei Roșii. Meciul are loc sîmbătă, 19 ianuarie, de la ora 18.00. Misiunea clujencelor este foarte complicată, dacă nu imposibilă. Clujencele au reușit să strîngă două victorii în această grupă roșie ( cu echipe mai bine clasate decît ea, cu Brașovul și, de dată recentă, cu Aradul). U Cluj ocupă în clasamentul Grupei Roșii locul 7 (ultimul), la egalitate însă cu Phoenix Știința Constanța. Cu această echipă va avea meci direct Universitatea peste o săptămînă, la Cluj, în cazul unei victorii clujene cele două urmînd a face rocada în clasament.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
201 citiri

Leave a Reply