Încă un semn al aprecierii unanime pentru Nicolae Szoboszlay. Și cu siguranță nu ultimul, pentru că va mai fi pomenit de multă lume și în anii viitori

foto Dan Bodea

Azi, la Cimitirul Central a fost parcă o reuniune a marilor sportivi ai Clujului, fotbaliști și nu numai, cu toții ținînd să-l conducă pe ultimul drum pe Nicolae Szoboszlay. Ziua a început cu gestul superb al celor care au participat și l-au omagiat o dată în plus la stadion și a continuat la fel de emoționant la cimitir. 

În fața cimitirului și apoi pe alei s-au putut auzi zeci de povești cu marea personalitate a Clujului ce-a fost acest gentleman desăvîrșit, Nicolae Szoboslay. Se vorbea despre adevăratele pilde de viață pe care acest domn le-a dat tuturor celor cu care a interacționat și despre felul său special de a se purta în preajma terenului de fotbal , în familie și în societate.

Foști jucători de fotbal, zeci de suporteri, reprezentanți ai altor sporturi, clujeni care l-au știut, cu toții au ținut să fie aproape de acest om care a marcat cu eleganță și noblețe sportul pe care l-a respectat la fel de mult cum și-a respectat semenii cu care a interacționat.

Odată cu plecarea sa Nicolae Szoboszlay lasă un gol greu de umplut dar în același timp și amintiri nepieritoare care pot să însemne tot atîtea repere pentru cei care vor avea inteligența și înțelepciunea de a-i călca pe urme.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

O să îmi amintesc de sutele de ore în care am avut plăcerea de a sta de vorbă cu domnia sa, fie că a fost vorba despre interviurile pentru ziar sau carte sau simple discuții despre viață și sport.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
874 citiri

Leave a Reply