Monica Niculescu joacă azi pentru un loc în sferturi la Shenzen. Sorana Cîrstea este deja acolo

Monica Niculescu și Sorana Cîrstea au început foarte bine anul 2019, cu victorii în lanț la Shenzen. Sorana a legat două victorii și este în sferturi iar Monica Niculescu joacă azi pentru a se califica și ea în sferturile de finală. 

Monica Niculescu a pornit din calificări la acest turneu și părea că va avea o misiune imposibilă în primul tur, cînd a dat de Ostapenko. În pofida acestor calcule ale hîrtiei, defavorabile româncei, Niculescu s-a impus lejer, 6-0, 6-2 (în 52 de minute) și are azi în față o nouă perspectivă, aceea de a ajunge în sferturi.

În cursul după-amiezii ea va juca împotriva Krystinei Pliskova (locul 94 înaintea acestui turneu). Deja Monica a urcat 9 locuri în clasamentul live, de pe 99 pe 90, în timp ce cehoaica Pliskova a căzut de pe 94 pe 100.

Sorana Cîrstea o va întîlni în sferturi pe Alison Riske, după ce românca a jucat perfect în primele două tururi atunci cînd a trecut de Linette și de Parmentier (6-3, 6-3 respectiv 6-2, 6-2). Jocul Soranei din acest început de an merge foarte bine și sunt mari șanse de a o vedea în semifinelele acestui turneu. Deocamdată este pe plus, reușind să își apere punctele de anul trecut și să urce un loc, de pe 84 pe 83. Cu o calificare în sferturi ar urca încă aproximativ 10 locuri, pînă în zona locurilor 74-75.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
435 citiri

Leave a Reply