Osaka și Djokovic – campionii de la Australian Open!

Novak Djokovic l-a învins în această dimineață pe spaniolul Rafael Nadal cu 3-0 în finala turneului de Grand Slam de la Australian Open care se desfășoară la Melbourne. Sirbul de pe prima poziție ATP l-a dominat pe rivalul său la toate capitolele, iar partida s-a terminat cu scorul de 6-3 6-2 6-3, după un meci de două ore.

Încă de la începutul duelului, Djokovic a fost jucătorul mai agresiv, iar loviturile sale de o siguranță aproape metronomică l-au făcut pe Nadal să greșească. Toate cele 3 seturi au urmat același curs, cu Nole conducând autoritar ostilitățile. Datorită acestui succes, Novak Djokovic a câștigat cel de-al 15lea titlu de Grand Slam, ajundecându-și pentru a 7a oară trofeul de la Australian Open. În urma acestei victorii, sârbul Novak Djokovic va încasa un cec în valoare de 2 milioane și jumătate de euro.

Japoneza Naomi Osaka s-a impus ieri dimineață în finala competiției feminine de la Antipozi, după ce a învins-o cu 2-1 pe cehoaica Petra Kvitova și a câștigat în premieră turneul de la Australian Open. Osaka, noul lider al ierarhiei WTA, a trecut de Kvitova cu 7-6 5-7 6-4, după un ultim act foarte disputat care a durat două ore și jumătate.

În urma acestei mari victorii, Osaka a ajuns la cel de-al doilea titlu consecutiv de Grand Slam câștigat, iar începând de mâine aceasta va fi prima jucătoare asiatică din istorie care este pe prima poziție a clasamentului WTA.

Francezii Herbert și Mahut s-au impus în această dimineață în finala de dublu de la Antipozi după ce au trecut cu 2-0 de perechea Kontinen/Peers. La dublu feminin, Stosur și Zhang au câștigat în finală cu 2-0 împotriva cuplului Babos/Mladenovic. În ultimul act al competiției de dublu mixt, câștigători au fost Krejcikova și Ram, cei care i-au învins cu 2-0 pe australienii Sharma/Smith.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
556 citiri

Leave a Reply