Rafael Nadal – la cea de-a 25a finală de Grand Slam a carierei!

foto: ausopen.com

Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins în această dimineață cu 3-0 pe Stefanos Tsitsipas (poziția a 15a în ierarhia mondială), în semifinalele turneului de Grand Slam de la Australian Open. Spaniolul a trecut cu 6-2 6-4 6-0 de târărul sportiv grec de doar 20 de ani, după un meci de aproape două ore. Nadal a ajuns astfel la cea de-a 25a finală de Grand Slam a carierei și la cea de-a 5a finală de la Melbourne, turneu pe care ibericul l-a câștigat în 2009.

În finala competiției de la Antipozi Rafael Nadal îl așteaptă pe Novak Djokovic – liderul clasamentului ATP, sârbul urmează să evolueze mâine dimineață în al doilea duel din „careul de ași” împotriva francezului Lucas Pouille. Cei doi sportivi se vor întâlni mâine pentru prima dată în circuitul profesionist de tenis.

Finala, la feminin, le va pune față în față pe japoneza Naomi Osaka (4 WTA) și pe cehoaica Petra Kvitova (6 WTA), într-un meci care va avea loc sâmbătă dimineață, începând cu ora 10,30. În semifinalele întrecerii, Osaka a învins-o astăzi cu 2-1 pe Karolina Pliskova, în timp ce Petra Kvitova a trecut cu 2-0 de americanca Danielle Collins. Kvitova a ajuns în finala de la Australian Open fără să piardă nici măcar un set.

Tânărul sport român de doar 17 ani, Filip Jianu, s-a calificat în această dimineață în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului după ce a trecut cu 2-0 de americanul Cannon Kingsley. Românul va juca mâine dimineață pentru accederea în finala competiției de juniori de la Melbourne împotriva unui alt sportiv din Statele Unite ale Americii – Emilio Nava. Filip Jianu s-a oprit în semifinale pe tabloul de dublu masculin de la Australia Open, acolo unde a făcut pereche cu spaniolul Nicolas Alvarez.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
795 citiri

Leave a Reply