Reacție de număr unu mondial: Halep cîștigă după ce a fost condusă 2-4 în decisiv

Simona Halep
Foto: Oana Pop

Simona Halep a reușit să se califice în turul al treilea de la Australian Open după ce și-a complicat la un moment dat sarcina. Ea a condus cu set și 3-0 în fața americancei Sofia Kenin dar tînăra de pe locul 37 mondial a revenit și a egalat la seturi. 

Meciul a fost unul dur, cu schimburi lungi și multă energie consumată. Jucînd puțin după US Open Simona Halep a reușit totuși să aibă o reacție de mare campioană avînd în vedere că situația părea să iasă din control după ce Kenin a avut 4-2 în setul decisiv.

Pînă la urmă Simona Halep a reușit să-și recîștige încrederea și să întoarcă din acel punct, cîștigînd 4 game-uri consecutive.

Serviciul Simonei Halep a funcționat foarte bine azi, românca avînd din ce în ce mai mare încredere în această armă.

Scor final: 6-3, 6-7, 6-4.

După meci, Simona a declarat: “Mi-a făcut viața grea adversara mea, aleargă mult, a fost mai bună ca mine în setul 2, dar mă bucur că am reușit să revin și să cîștig. Le mulțumesc celor care m-au susținut aici și de asemenea celor de acasă”.

În turul al treilea Simona Halep o va întîlni pe Venus Williams.

Simona Halep a rămas singura româncă în turneul de simplu și de asemenea a rămas în cursa de menținere pe locul 1 mondial, asta în pofida șanselor a nu mai puțin de 10 alte jucătoare care aveau șansa să o întreacă (calcule teoretice făcute înaintea startului AO, între timp lista ajungînd la doar 8 sportive care ar putea-o detrona).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
197 citiri

Leave a Reply