Simona Halep, calificare fără emoții în optimi, la Australian Open

Simona Halep
Foto: Oana Pop

Simona Halep a trecut ușor de Venus Williams, 6-2, 6-3, dominînd partida de o manieră categorică. 

Simona Halep a primit pentru această victorie 160.000 de euro dar mult mai importantă pentru ea rămîne ecuația menținerii pe primul loc WTA.

În meciul viitor se va consuma un meci cît o finală, Simona Halep-Serena Williams.

Dacă Simona va trece de multipla campioană atunci șansele româncei de a-și menține primul loc cresc fantastic.

Deocamdată în urma Simonei au rămas cele șase pretendente, dintre ele trei avînd încă de apărat puncte: Kerber (540), Svitolina și Pliskova, cîte 190. Osaka, Kvitova și Stephens nu mai au de apărat puncte, sunt pe plus (sau în cazul lui Osaka, pe zero).

Halep-S.Williams, Muguruza-Pliskova, Osaka-Sevastova, Keys-Svitolina, Kvitova-Anisimova, Barty-Sharapova, Stephens-Pavlyuchenkova, Collins-Kerber, acestea sunt meciurile care vor da calificatele în sferturile de finală.

Și pentru că tot am văzut o mulțime de calcule care se fac, completăm lista cu încă o variantă: dacă Halep, Muguruza, Osaka, Svitolina, Kvitova, Stephens și Kerber ar pierde în optimi, Simona Halep ar rămîne pe primul loc chiar dacă nu ar reuși victoria cu Serena.

Dar asta e o variantă la limita anecdoticii, am vrut doar să demonstrăm că e prematur să discutăm despre calcule…

Cel mai mult ne-ar putea simplifica aceste calcule chiar Simona Halep, care dacă va cîștiga meci după meci va simplifica lucrurile…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
227 citiri

Leave a Reply