U BT a cîștigat clar în fața celor din Oradea și se pregătește de derby-ul cu Sibiul

În cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet U Banca Transilvania a obținut o victorie clară în fața rivalilor de la CSU Oradea, scor 93-78. 

În acest moment clujenii au ajuns la 10 victorii stagionale, cu una mai puțin decît liderul, CSU Sibiu, formație pe care U BT o va întîlni sîmbătă, 12 ianuarie, în probabil cel mai așteptat meci al sezonului.

Revenind la partida de azi, cel mai bine a sintetizat-o chiar antrenorul Mihai Silvășan, care a spus la final (declarație preluată de pe site-ul oficial al clubului, www.u-bt.ro) :

”După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie, vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu. Îmi felicit jucătorii că au demonstrat din plin acest lucru în această seară. Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu căne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși. Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute. Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac!”

După ultima etapă (cea în care e programat și derby-ul dintre Cluj și Sibiu) se va trece la faza următoare, în Grupa Roșie, cu primele 6 formații clasate la finele Grupei A. În Grupa Roșie se va intra cu punctele acumulate în Grupa A. Programul meciurilor se va stabili pe baza Tabelei Berger cu șase poziții (cele rezultate în urma clasamentului final din Grupa A, locurile 1-6.).

Grupa Roșie va debuta pe 19 ianuarie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
320 citiri

Leave a Reply