Arcada (o cronică de Mădălin Negoiță)

Cronica de azi o scrie Mădălin Negoiță, new-entry la mișcarea PMOB. El este comentator sportiv și jurnalist cu 15 ani de meserie în spate așa că ne-am gîndit că îl putem însărcina cu această nobilă misiune de a relata în scris evenimentele de azi. Și cînd spunem evenimente, nu eveniment, știm ce spunem. Așdar, cronica:

“Pentru că s-a mărit clubul celor mai serioși băieți din Cluj care joacă baschet de plăcere cu încă un component, după principiul “ultimul venit și cel care accidentează MVP-ul meciului” scrie cronica, îmi revine responsabilitatea dar și deosebita plăcere să vă descriu întâlnirea din această dimineață.
Deși sunt încă nou, sunt convins că a fost un eveniment ceva mai inedit, măcar prin prisma faptul că e singurul meci de baschet din istorie care s-a terminat la egalitate perfectă. Motivul este unul pe care toți sperăm să nu-l mai avem vreodată.
Să vă explic:
Pentru o mai multă consistență și densitate a jocului dar și pentru că trezitul de dimineață combinat cu banca de rezerve dăunează grav motivației, s-a hotărât să jucăm 6 la 6:
Echipa “albă”: Liviu Ciucă, Călin Ilea, Daniel Rus, Radu Simu, Valentin Lemnaru și subsemnatul.
Echipa “neagră”: Mihai Lăpușan, Silviu Cristea, Florin, Alex Magdaș Jr., Ovidiu Tebu și Mihai Miclăuș.
Primul meci a fost adjudecat de “negri”, care au făcut de toate și le-au făcut foarte bine, mai ales un procentaj impresionant de la 3 puncte (Mihai Lăpușan și Silviu Cristea) dar și un număr foarte bun de recuperări sub ambele panouri (Florin, Ovidiu Tebu și Mihai Miclăuș), în timp ce Alex Magdaș a fost motorul echipei.
După acest eșec starea de tensiune s-a accentuat în tabăra albilor, astfel că al doilea meci a început cu mulți nervi și reproșuri iar “negrii” au profitat, păstrându-și calmul și stilul de joc necruțător. În timp ce “albii” ratau în prostie și se certau între ei, “negrii” înscriau, recuperau și pasau impecabil. 2-0, rezultat just!
Momentul psihologic și revenirea “albilor” a început în jur de ora 9.30, moment care a coincis cu venirea lui Ovidiu Blag la fața locului, cel care i-a calmat, i-a consiliat și le-a redat încrederea albilor de pe margine. După modelul lui Liverpool la Istanbul, echipa albă a renăscut și, cu o agresivitate ieșită din comun, cu un joc de pase mult mai eficient dar și tranziții foarte rapide, a câștigat următoarele două confruntări și a egalat la general, grație unei evoluții mult mai bune ale jucătorilor exponențiali (Liviu Ciucă și Valentin Lemnaru, în special) dar și a energiei aduse de coechipierii lor.
În meciul decisiv, s-a ajuns, ca un făcut, tot la 2-2, când subsemnatul s-a ciocnit violent cu cel desemnat MVP-ul partidei, Alex Magdaș, într-un angajament pentru minge. Alex s-a ales cu o arcadă spartă și cusută de urgență, în timp ce eu m-am ales cu o amintire care va dăinui vizibil câteva zile: un cucui mov de toată “frumusețea” în frunte.
Meciul s-a oprit de urgență la scorul de 2-2, chiar dacă Mihai Lăpușan a continuat faza și a înscris. Fair-playul ne-a obligat în unanimitate să nu acceptăm această ultimă reușită așa că scorul a rămas: 2-2 (2-2) și 1-1 la accidentați. Egalitate perfectă.
După ce am trecut toți cu bine de șocul acestei ciocniri, am dezbătut și am analizat aprins, ca de obicei, la “4 Champions”,  fazele din meci și evenimentele notabile, totul cu scopul de a ne îmbunătăți, pe viitor, evoluția. I-am spus La Mulți Ani lui Tebu, cel care a și cinstit cum se cuvine masa..
Ulterior, ni s-a alăturat și omul meciului, dar în același timp și victima cea mai afectată, Alex Magdaș, cusut la arcadă care, evident, a comandat…gheață înainte de toate!”
(o cronică de Mădălin Negoiță).
Nota redacției: pozele s-au făcut la masă, inclusiv cea cu MVP-ul Magdaș, pentru că la sală prea se lăsase cu …sînge. Mulțumiri domnului doctor Dragoș Vălean care l-a cusut ca pe o carte pe coechipierul nostru…
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
519 citiri

Leave a Reply