Cronica unui meci pierdut pe nervi și unul câștigat pe valoare (o cronică de Mădălin Negoiță)

În avancronica etapei din campionatul alb-negru de baschet care se dispută în fiecare sâmbătă la liceul Onisifor Ghibu, nu putea să lipsească din atenția noastră debutul echipei de fotbal din localitatate, cu aceleași culori, în returul ligii secunde. Astfel, meciul nostru s-a disputat și cu gândul la meciul lor.

Lupte în noroi la Petroșani, albii mai buni la noi

După un început foarte echilibrat, cu echipa albă având mai mult inițiativa, parcă și cu ceva mai multă energie de parcă ar fi făcut pregătirea fizică la Energeticianul în această iarnă, “albii” care au jucat meciul și 5 versus 6, au câștigat înfruntarea în ultimele două “seturi”, adjudecate fără niciun fel de drept de apel. “Negrii” au făcut față cu brio doar până la 2-2, ba chiar au dat senzația că vor pune reale probleme apoi, echipa formată din Cristea Silviu, Ovi Tebu, David, Mădălin Negoiţă, Ciuca Liviu și Ovidiu Blag a cedat și fizic și psihic, probabil și sub influența mizei mari a meciului cu Energeticianul, care avea să înceapă peste vreo 3 ore. Implicați direct, indirect și/sau afectiv în meciul lui U de la Petroșani, miza de acolo s-a transmis într-o stare de nervozitate uriașă la “negri”. Este singura explicație plauzibilă pe care o găsesc la ce a urmat:

Baschetul nu-i ca fotbalul

Dacă la Petroșani, echipa albă și-a dominat adversara și teritorial și la posesie dar a pierdut, la noi albii au făcut ravagii de la 2-2, ba chiar puteau câștiga la 0 un sfert pentru prima dată în istoria competiției. În același timp, “negrii” au stabilit un record negativ în penultimul “sfert” cu cel puțin 7-8 atacuri consecutive fără punct, din care jumatate au fost pase la adversari. Echipa albă a fost formată din: Mihai Lapusan, Rus Daniel, Florin Chertes, Calin Ilea, Alex Magdaș Jr. Aș vrea să remarc, în primul rând, doi jucători care au evoluat pur și simplu senzațional pentru nivelul nostru: mvp-ul Florin Chertes și Mihai Lăpușan. Florin a fost cel mai all-round player pe care l-am văzut de când ne jucăm împreună. A marcat, apreciez eu, cel puțin 70% de la 2 puncte (peste jumătate din pivoții din Euroligă) iar în apărare, sub ambele panouri, a fost de netrecut. Cine sărea cu el la recuperare, îl lovea tirul. Mihai Lăpușan a avut cifre de LeBron, a marcat mult, dar mai ales, cât trebuia și când trebuia. Și el a avut procente impresionante. Cei doi au fost ajutați excelent de restul echipei: Daniel Rus și Alex Magdaș la recuperare și Calin Ilea la pase, dar și de căderea fizică și la moral a “negrilor”.
.
Daniel Rus-dublu câștigător, consolare frumoasă pentru Silviu Cristea

Ca de obicei, confruntarea s-a dezbătut la 4 Champions, în așteptarea meciului de la Petroșani. Merită menționat faptul că fiecare dintre noi a pariat scor corect la partida lui U. Daniel Rus și Siviu Cristea au fost cei care au preconizat că va fi 0-2. În final însă, cred că aproape toți cei prezenți la adunarea noastră săptămânală au fost un pic “câștigători” cu acest rezultat, până la urmă bun. În noroiul de la Petroșani, U a avut un meci mai greu decât ne așteptam, dar toți, fără excepție, am pariat pe victorie. La baschet, albul a câștigat, la fotbal și albul și negrul au fost câștigători. (o cronică de Mădălin Negoiță)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
289 citiri

Leave a Reply