Senzaționala victorie a lui Marius Copil în fața lui Stan Wawrinka

Marius Copil l-a învins azi pe Stan Wawrinka în primul tur al turneului de la Sofia iar maniera în care a făcut-o a fost una impresionantă. Marius s-a întrecut pe sine etalînd un joc curajos și extrem de eficient evoluînd cu un calm extraordinar. 

Românul a jucat serviciu-vole cu o dezinvoltură  fantastică, a ținut mingile în schimburi lungi (ceea ce  se vedea mai puțin la el), a alternat loviturile încercînd și reușind de multe ori mingi scurte și a servit foarte bine pe tot parcursul întîlnirii.

Nu s-a pierdut cu firea nicicînd, nici măcar atunci cînd la 5-4 în decisiv s-a văzut egalat la 40.

Finalmente a cîștigat cu 3-6, 7-6, 6-4 și a dus scorul întîlnirilor între el și Wawrinka la 2-1 pentru elvețian.

Să joci așa cum a făcut-o azi Marius ne duce cu gîndul că românul își va putea vedea visul cu ochii și că în curînd va intra în cursa pentru mai mult decît locul 50 și că va reuși să ajungă foarte departe.

O analiză sumară ne arată că Marius juca azi în turneul unde anul trecut evoluase în finală astfel încît o înfrîngere din primul tur echivala cu o cădere de 12 locuri în clasament.

Apoi juca în fața unui Stan Wawrinka ce nu mai este ce-a fost dar care rămîne un mare, un imens jucător. El a fost numărul 3 mondial și are la activ două turnee de Grand Slam cîștigate (Australian Open și Roland Garros) și are în palmares 16 titluri.

Marius Copil a fost la înălțime și continuă turneul care i-a adus anul trecut finala, ambiționîndu-se să rămînă în această cursă și la această ediție.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
484 citiri

Leave a Reply