Simona Halep: “Sunt pregătită să joc împotriva Karolinei, de aceea sunt aici”

Simona Halep.
Foto: Neal Trousdale (sursa foto frt.ro)

Asta a spus Simona Halep azi, după meciul cîștigat împotriva jucătoarei numărul doi a Cehiei, Katerina Siniakova. Astfel a prefațat disputa de mîine cu Karolina Pliskova din cadrul Fed Cup, meci care se desfășoară la Ostrava în primul tur al Grupei Mondiale.  

Halep a cîștigat cu 6-4, 6-0, după un meci în care a impus ritmul și a răspuns cum nu se poate mai bine entuziasmului românilor din tribune.

După meci, a spus:

“Vom vedea mâine ce se va întâmpla. E întotdeauna greu să joci împotriva Karolinei Pliskova, aşa că mă aştept la un meci dificil. În Fed Cup presiunea este mai mare. Dar este un meci deschis oricărui rezultat şi consider că mâine voi avea şansa mea. Voi fi motivată pe teren pentru că joc pentru ţara mea (…) Dar voi lupta şi nu voi ceda niciun moment pentru că îmi doresc foarte mult să câştig”.

Tensiunea se simte cum crește pe măsură ce trec orele pînă la primul meci de mîine, meci care în opinia multora va fi cel decisiv pentru soarta partidei.

Deocamdată este 1-1, rezultat stabilit prin victoriile Pliskovei împotriva Mihaelei Buzărnescu și a Simonei Halep în fața Siniakovei.

În tribunele sălii din Ostrava au fost prezenți și înspre o mie de suporteri ai României printre care și primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, care a încurajat jucătoarele din mijlocul galeriei române.

Conform tragerii la sorți mîine se vor desfășura meciurile Halep-Pliskova și Buzărnescu-Siniakova, la simplu și Krejicova-Siniakova vs Begu-Buzărnescu, la dublu. Există posibilitatea schimbării unor jucătoare dar acest lucru nu se va cunoaște decît după meciul Simonei Halep cu Karolina Pliskova.

Într-o altă partidă din primul tur Belarus are 2-0 în fața Germaniei, un rezultat ce poate părea surprinzător dar e oarecum așteptat pentru că Germania joacă în formula Tatjana Maria și Andrea Petkovic la simplu, locurile 67 și 68 în timp ce Belarus le are pe Sabalenka și Sasnovich, locurile 9 și 33.

În meciul Franța-Belgia scorul este 2-0 iar partida Australia-SUA va începe în curînd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
347 citiri

Leave a Reply