Virgil Mihaiu vă așteaptă la o serată poetico-muzicală de excepție

 

Pasionat de jazz, personalitate plurivalentă, Virgil Mihaiu pregătește pentru săptămîna viitoare o seară deosebită. Gazdă va fi, de data aceasta, Muzeul de Artă. 

Astfel, joi, 7 februarie, de la ora 18.00, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă va avea loc Serata Poetico-Muzicală dedicată lui Vinicius de Moraes, ilustru poet, muzician și diplomat brazilian.

Iată de spune scriitorul & jazzologul Virgil Mihaiu, director onorific al Casa do Brasil despre această serată: 

“Ilustrul poet, muzician și diplomat brazilian (n. 1913 – d. 1980) reprezintă un simbol al fericitei fuziuni dintre muzică și poesie, concretizată prin stilul bossa nova.

Grație prodigioasei activități de traducător a poetului Dinu Flămând, avem plăcerea de a lansa la Cluj prima antologie poetică româno-portugheză din opera lui VdM. Intitulată Tristețea – dans, cartea poartă girul Editurii Baroque Books & Arts din București.

Pe lângă întâlnirea cu invitatul special Dinu Flămând, serata va mai cuprinde prelegerea audio/video Fuziuni poetico-jazzistice în Brazilia, susținută de Virgil Mihaiu, director onorific al CASEI DO BRASIL (ce funcționează sub auspiciile Universității Babeș-Bolyai), precum și un recital de muzică braziliană pe texte de Vinicius de Moraes. Interpreții fac parte din admirabila generație de muzicieni români în curs de afirmare: vocalistele Laura Orian și Cristina Petrescu, împreună cu grupul SPA Jazz Band, condus de pianistul Ony Rodilă”.

Intrarea este libera.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
686 citiri

Leave a Reply