Yuniku nu “vine” de la unic, ci chiar asta înseamnă

Despre Hoya știam că este unul dintre cele mai mari branduri producătoare de lentile de vedere din categoria premium, cu produse clar definite în piață și cu un număr de consumatori aparte, persoane exigente cu ele însele,  cunoscătoare, pretențioase și care pun la mare preț în primul rînd vederea lor. Printre cunoscuții mei se găsesc și dintre cei care folosesc ochelarii acestui brand iar cu Mihaela am și vorbit despre asta, ea fiind un mare fan Hoya, în general și Yuniku, în special.

Cu ea alături, pentru că poartă zi de zi ochelarii Yuniku de la Hoya, am înțeles mai multe și chiar mă bate gîndul să trec în tabăra aceasta de…”ochelariști”.

Yuniku este cuvântul japonez pentru „unic”. Mai înseamnă și dinamism, ceea ce, dacă ar fi să te joci cu cele două cuvinte, ar însemna că acei dintre noi care îi poartă pot fi dinamici prin unicitatea lor sau unici prin dinamisul lor, nu? Și, să fim cinstiți cu noi înșine: ne-ar plăcea ca dacă tot ne simțim unici să se și vadă asta…

Oricum ai întoarce cuvintele nu poți să nu le pui în ordine în ceea ce privește acest brand și să nu spui că ochelarii Yuniku de la Hoya sunt primii ochelari 3D din lume care pun vederea pe primul loc, fiind creați doar pentru client. Ochelari exclusiviști, cum ar veni, dar în același timp atît de necesari pentru clienții cu adevărat conștienți de importanța sănătății lor în ceea ce privește acuitatea vizuală. Combinând tehnologia de scanare 3D cu algoritmi avansați, ochelarii Yuniku sunt proiectați ținând cont exclusiv de fizionomia și de vederea clientului.

Mihaela, de profesie avocat,  îmi „traduce” și-mi spune că are două perechi de ochelari cu lentile de la Hoya, dintre care una dintre perechi este chiar Yuniku. Și că la acesti ochelari particularitatea constă în ceea ce privește claritatea, una perfectă, senzația la privit fiind mult mai odihnitoare. Cele două valențe suplimentare se adaugă caracteristicilor tuturor ochelarilor Yuniku, imaginea fiind focusată pe toată suprafața lentilei,  ceea ce poate fi extrem de folositor și în cazul conducătorilor auto, a căror atenție trebuie să fie mereu distributivă.

Înteleg, și-mi place asta, că ochelarii Yuniku 3D pot fi într-adevăr personalizați în proporție de sută la sută, astfel încît chiar să te definească din acest punct de…vedere. Știți problema: ochelarii obișnuiți pot fi personalizați numai într-o anumită măsură. Când lentilele și ramele sunt proiectate separat, există opțiuni limitate în ceea ce privește alegerea unei rame care să se potrivească cu lentilele. Astfel, precizia optică depinde de stocurile opticienilor.

 

Folosind tehnologia revoluționară 3D, Yuniku este proiectat în întregime în jurul nevoilor noastre vizuale. După ce lentilele au fost poziționate în mod optim în raport cu ochii, rama este apoi construită în jurul lor folosind imprimarea 3D. Prin integrarea lentilelor și a ramelor personalizate se obţine cea mai înaltă precizie optică, fără a compromite stilul și potrivirea.

Mihaela, mereu pe fază, îmi spune că sunt foarte confortabili si usori și că atunci cînd privește prin ei e ca și cum ar da mereu și mereu zoom imaginilor, adică vede perfect. Și-mi mai spune că de cînd îi are, adică de ceva vreme, aceștia rezistă extraordinar, inclusiv la zgîrieturi.

Să ne aruncăm puțin privirea la manual, pentru că la Yuniku totul funcționează “ca la carte”:

Cum funcționează ochelarii imprimați 3D

Totul începe cu evaluarea nevoilor de vedere și a trăsăturilor faciale. Opticianul scanează fața, folosind un software avansat pentru a calcula poziția ideală a lentilelor în raport cu ochii. Acest lucru asigură nu numai cea mai bună potrivire a ramei pentru un confort de excepție, ci și cel mai potrivit model pentru fizionomia clientului.

Următorul pas este alegerea unui model din colecția existentă. Oferind informații despre stilul de viață al fiecărui client, dacă programul obișnuit implică lucrul în fața computerului sau antrenamente pentru atleți profesioniști, lentilele și ramele pot fi adaptate acestor nevoi.

Aici, pentru că eram chiar curios, am întrebat-o pe amica mea ce sau cine a convins-o să treacă la acest brand. Și-mi spune, Mihaela: “am aflat de ei de la un reprezentant al firmei. Mi-a vorbit convingător despre asta, cu argumente, și mai ales mi-a demonstrat practic diferența. Iar cînd ajungi să îi încerci nu mai poți părăsi ideea de a-i avea, pentru că într-adevăr sunt un vîrf în ceea ce privește tehnologia în materie.”

Clientul are posibilitatea să se vadă pe ecran purtând modelul personalizat, ochelarii pot fi imprimați 3D. Lentilele sunt tăiate cu precizie iar rama este imprimată direct în jurul lor.

Potrivire perfectă

Proiectarea ochelarilor în funcție de trăsăturile distinctive ale feței deschide drumul unei experiențe optice complet noi. Rama este concepută astfel încât să se potrivească perfect fizionomiei, să fie confortabilă pe nas și poziționată la o distanță optimă față de obraji și gene.

Material flexibil

Ramele Yuniku sunt confecționate din poliamidă 12, un material care are proprietățile ideale pentru producerea de ochelari premium. Este mai dur decât acetatul, mai ușor decât titanul și mai flexibil decât TR90, un material utilizat în mod obișnuit în alte rame.

Trăim, unii dintre noi, cu responsabilitatea față de mediu. Încercăm să salvăm natura și să îi determinăm și pe cei din jurul nostru să devină mai conștienți că resursele sunt limitate. Și din acest punct de vedere brandul Hoya are soluții, ceea ce iarăși nu are cum să nu îți placă:

Tehnologia de sinterizare cu laser permite reducerea deșeurilor în timpul procesului de fabricație. Deoarece imprimantele 3D folosesc doar cantitatea de material necesară pentru confecționarea ramelor, resursele sunt utilizate la eficiență maximă. Din moment ce fiecare produs Yuniku este confecționat la comandă, nu există riscul de supraproducție.

Nu suntem cu toții specialiști dar recunoaștem calitatea iar dacă avem întrebări le punem unora mai rutinați și mai cunoscători decat noi în materia aceasta. Eu am avut noroc cu Mihaela, după cum ați putut observa.

Voi puteți avea certitudinea unor relații direct de la sursă, pe https://www.hoyavision.com/ro/yuniku/ sau intrînd într-unul dintre magazinele partenere din toată țara.

În Cluj puteți descoperi tehnologia Yuniku la Gama Optic pe Bulevardul 1 Decembrie 1989, la numărul 1.

Fiți unici, alegeți Yuniku!

(P)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
838 citiri

Leave a Reply