Gábor Tompa, la Galele Medicină, Artă, Cultură

Galele Medicină, Artă, Cultură au ajuns la impresionanta cifră de 203. Ediția de mîine prilejuiește întîlnirea cu directorul general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, reputatul regizor Gábor Tompa. 

Inițiatorul Galelor Medicină, Artă, Cultură și tototdată moderatorul acestora este prof.emerit dr. Nicolae Hâncu, cel care a reușit să invite de-a lungul acestor 22 de ani de existență a evenimentului nume sonore, personalități ale lumii medicale, artistice, culturale sau științifice. Tot într-o lună martie, în 2017, Galele împliniseră 20 de ani iar de curînd s-a sărbătorit o altă cifră rotundă, manifestarea cu numărul 200.

Evenimentul care va avea loc mîine, 27 martie 2019, ora 18.00, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj îl va avea drept invitat pe  Gábor Tompa,  cel care din anul 1990 încoace conduce destinele Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Gábor Tompa a fost ales, de curînd, în 2018, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Teatrelor din Europa, (care a avut loc la Teatrul Vígszínház din Budapesta) noul președinte al Uniunii.

Din 1990 până în prezent este directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, numit de Andrei Pleşu.
Din 2007 – director de program al Facultăţii de Regie la Universitatea din California, San Diego
Despre realizările de excepție ale lui  Gábor Tompa puteți citi mai multe aici, pe site-ul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
311 citiri

Leave a Reply