Insectarul cu sporturi rare. La Cluj s-au jucat două meciuri de polo în campionat

Duminică, la ora 10 fără cinci minute un jandarm raporta prin telefon către centru: “activitate la bazinul olimpic, meci de polo, spectatori circa 20”. Cam aceasta este asistența la un meci de polo din superliga națională în Cluj, deși după începerea partidei aveau să mai vină spectatori, probabil să fi fost la un moment dat chiar 40 în total. 

A fost etapa a 16-a în superliga națională de polo iar la Cluj s-a jucat dubla dintre Poli Cluj și Amefa Arad, un fel de derby pentru locul 7 (din 9 echipe cît are această pompos denumită superligă națională). Sîmbătă seara arădenii cîștigaseră cu 5-3 și ajunseseră pe acest rîvnit loc 7 în schimb duminică lucrurile s-au schimbat și clujenii au reușit să cîștige cu 6-5 și să revină pe această poziție. Acum diferența dintre ei și arădeni este de o victorie, Poli avînd 5 iar Amefa 4.

Meciul de duminică a fost unul care a ținut asistența captivă mai cu seamă datorită desfășurării scorului. A fost 1-0 pentru Poli apoi 3-1 pentru Amefa. Și cînd uniii se așteptau ca istoria de sîmbătă să se repete, clujenii au revenit absolut spectaculos și au condus cu 6-3. Puține emoții pe final, cînd arădenii s-au apropiat la 6-5, suspans, ratări, și finalmente această victorie care îi menține pe cei de la Poli pe locul 7, maximumul ce se poate obține în acest an. Ocupanta locului 6, Tîrgu Mureș, are 10 victorii, deci e imposibil de ajuns.

L-am redescoperit în tribune pe unul dintre marii iubitori ai sportului, pe Elevu, care și-a făcut timp și de data aceasta pentru un meci de care foarte puțină lume auzise că se va juca…Ne-am adus aminte, împreună, cînd ziua unui suporter începea în Babeș, la rugby, continua la bazin și se termina la sală sau la stadion…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
411 citiri

Leave a Reply