Nu e chiar simplu mersul pe jos

O vizită la Kinetic Sport & Medicine îți poate lămuri dilema: “oare calc corect?” Și de cele mai multe ori vei vedea că n-o faci. Vestea bună este însă aceea că îți poți corecta mersul cu ajutorul celor de acolo. 

Momentul, luna martie, e unul potrivit să-ți faci timp pentru așa ceva, pentru că la Kinetic Sport&Medicine primești gratuit o ședință de evaluare a biomecanicii piciorului dacă achiziționezi o pereche de talonete personalizabile.

Asta ce înseamnă, biomecanica piciorului?

E felul în care calci. Și pe care cei de la Kinetic Sport&Medicine îl fac printr-o evaluare statică și una dinamică în urma căreia rezultă, de cele mai multe ori, că ai un dezechilibru în ceea ce privește postura picioarelor. Pe înțelesul nostru, al nespecialiștilor, poți afla că mersul tău nu prea respectă rulajul ideal: călcîi-talpă exterioară-partea degetelor. Și-atunci apar aceste dezechilibre care se traduc inclusiv prin faptul că efectiv duci pe unul dintre picioare o greutate mai mare (în cazul meu cu 7 kilograme), fie apar monturi, fie că datorită unui cumul de obiceiuri proaste în mers apar probleme chiar foarte mari ale coloanei vertebrale. Rezolvarea problemei începe cu un consult, apoi cu purtarea acestor talonete personalizate și cu verificarea în timp a felului în care ți-ai corijat mersul.

Mihai Stoica

Povestea e mai lungă și mai complicată, mie mi-a explicat-o unul dintre specialiștii de la Cluj, fizioterapeutul Mihai Stoica. El este o enciclopedie în materie și o persoană extrem de pasionată de ceea ce face. A absolvit Faculatatea de Kinetoterapie din cadrul Universitatii de Educatie Fizica si Sport Bucuresti si a finalizat cursul de Trigger Points din cadrul Physio Sport Therapy Academy. A urmat cursuri de calificare profesionala la Alma Vision SRL, in urma carora a obtinut calificarea de Tehnician Maseur (masaj somatic, drenaj limfatic, masaj reflexogen & terapeutic). Așa că te poți lăsa pe mîna lui liniștit, e chiar persoana potrivită. Îți explică totul clar și apoi îți urmărește evoluția. Asta pentru că e un proces ce se desfășoară în timp, acesta al recuperării bunelor obiceiuri în mersul nostru. Din trei în trei luni, după ce umbli cu talonetele respective, poți vedea cum…stai.  Pentru detalii și programări poți suna la clinica din Cluj la numărul 0723.248.032. Clinica e pe Str. Galati Nr. 2, dar nu Galațiul pe care îl știam noi, pe lîngă Piața Mihai Viteazu, ci Galațiul de lîngă Iulius Mall. Cel mai simplu e să apelați la…tehnologie, ajungeți simplu acolo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
587 citiri

Leave a Reply