Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, profilul perfect al unui Cetățean de Onoare al Clujului

Foto: Petru Dimoff

Vladimir-Alexandru Bogosavlievici cunoaște Clujul la perfecțiune. De cînd cu prezențele sale în mass-media clujeană avem acces și noi la adevărate lecții despre orașul nostru și realizăm, poate,  cît de departe suntem de a-l cunoaște în toată complexitatea lui.

Emisiunile “Istoria Clujului” (de la NCN), “Serile Radio” (de la Radio Cluj), articolele din “Buletin de Mănăștur”, volumele “Re-descoperim Clujul” (al Asociației Vechiul Cluj), “Clujul văzut și nevăzut” (Editura Mega), zecile de emisiuni de radio și televiziune, atenția de care se bucură în toate publicațiile clujene și simpatia generală cu care este înconjurat acest om în Cluj îl recomandă cu prisosință pentru a fi un model de locuitor al acestui oraș pe care îl iubește atît de mult.

Și poate, peste toate, vocația lui absolută, aceea de dascăl, e latura care ar merita reliefată. Să-l vezi aproape zilnic prin oraș înconjurat de elevii săi și nu numai, arătîndu-le Clujul și vorbindu-le despre istoria acestuia, e o adevărată bucurie. Cu un astfel de profesor alături tinerii vor privi altfel spre Oraș, cu mai mult respect. Și astfel, respectîndu-și orașul vor ști să îi respecte pe cei din jurul lor și vor clădi, în timp, a adevărată comunitate.

De aceea spun că Vladimir-Alexandru Bogosavlievici ar merita cu prisosință să devină și oficial ceea ce el este de multă vreme, un cetățean de onoare al Clujului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
711 citiri

Leave a Reply