Cetatea Mergenilor din Tîrgu Jiu

Florin și Daiana și-au construit imaginea de grup indestructibil de multă vreme încoace. Nu sunt doar soț și soție ci formează o echipă ce ține aproape mereu, neconcepînd să se separe nici măcar pentru o zi. Au bătut în lung și-n lat mapamondul la turnee iar acum, de dată recentă, au primit…întăriri.

E vorba despre tînărul Noah Mergea, venit pe lume acum patru luni și jumătate. Momentul a coincis cu luarea hotărîrii familiei de a se reloca la Tîrgu Jiu, departe de lumea dezlănțuită a Bucureștilor. Aici, la Tîrgu Jiu, Mergenii s-au regrupat și așa, întăriți inclusiv cu vechii lor prieteni, Daniel Tudorache și Ștefan Pițian, își apără „cetatea”. Deocamdată. Pentru că în curînd vor ieși la contraofensivă, pregătind revenirea în circuitul internațional.

Daiana îmi spune: “Exact așa cum am călătorit la turnee noi doi, exact așa o vom face acum în trei. Pentru că nu concepem ca Noah să lipsească din această formulă, el este parte activă din tot ceea ce vom face de acum înainte, ne va însoți mereu și îl vom însoți mereu în tot ceea ce va fi să facă el de-acum încolo. Suntem și vom rămîne uniți, acesta este crezul nostru în viață”

Florin completează: “Nu vreau să pierd nici un moment fără să fiu alături de familia mea. Acum Noah este prioritatea noastră numărul unu și apoi urmează tenisul. Asta neînsemnînd că nu acordăm importanță tenisului, ba dimpotrivă. Cu atît mai mult mă bucur în aceste zile în care voi juca din nou pentru România în Cupa Davis, un sentiment aparte pentru mine. Vorbeam cu Horia Tecău zilele trecute și realizam că azi-mîine ajungem la 20 de ani de cînd jucăm în Cupa Davis, ceea ce mi se pare extraordinar”

Daiana intervine: “Noah ne seamănă în tot ceea ce face. Are inclusiv gesturile noastre, energia noastră și îndrăznesc să spun și determinarea noastră. Știe deja inclusiv să urmărească mingea de tenis dintr-o parte a alta a terenului, semn că vom avea un critic avizat cît de curînd…”

Și pentru că tenisul rămîne în prim-plan, am aflat că Florin și Frank Dancevic vor juca imediat după Cupa Davis o serie de 4 turnee futures în Italia și apoi două în Bosnia. Obiectivul clar enunțat de Florin e ca în urma acestora să obțină destule puncte cît să reintre în lupta pentru revenirea în top. De asemenea sunt preocupați să prindă wild-card-uri la turnee challenger, ceea ce le-ar ușura simțitor misiunea. Iar misiunea e, ca de obicei la Florin, intrarea în primii zece.

După cum îi cunoaștem, dacă au reușit asta în doi de ce nu  ar reuși acum în trei?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
413 citiri

Leave a Reply