Liberté, égalité, fraternité

Baschetul nostru tradițional s-a disputat, astăzi, în formula 4 pe 4, ambele echipe beneficiind de spații largi. Jocul a fost unul dinamic… chiar plăcut ochiliul, aș putea spune.

Iată și componența celor două echipe: Ovidiu Blag, Liviu Ciucă, Mihai Miclăuș și Rus Daniel vs. Florin Cherteș, Mădălin Negoiță, Radu Simu și subsemnatul.

Echipa coordonată de Blag a început în forță, iar după două meciuri tabela arăta 2-0, deși putea fi 1-1 sau 0-2. Au fost mai buni pe faza de construcție, au pasat bine și au punctat în momentele cheie. Aș putea spune că aceleași lucruri le-am făcut și noi, dar n-o spun. V-aș minți.

După o scurtă pauză de hidratare… am revenit mult mai motivați. În minutul 4, al meciului trei, era deja 3-0 pentru noi… moment în care, în urma unui fault grosolan, microfoanele de fond au surprins o discuție puțin mai aprinsă între mine și Miclăuș. Meciul a fost întrerupt preț de câteva minute, până s-au luat măsurători pentru o ușă nouă. La reluarea jocului, ne-am văzut de treabă și am reușit să câștigăm datorită unei aruncări senzaționale reușită de Chertes în ultima secundă de joc. Era 2-1 la general și cu toții ne gândeam la o “remontada”.

În meciul patru noi am arătat o tranziție pozitivă incredibilă, mai ales pe flancuri. După o luptă crâncenă am reușit să trimitem confruntarea în “decisiv”. Aici intervine ghinionul. Chertes… în mare formă… și-a dorit prea mult victoria, iar în urma unui atac furibund a suferit o contractură la bicepsul femural. Știți cum zic? Scorul era 8-7 pentru noi, însă am fost nevoiți să declarăm “forfait”.

Am dat-o la pace și s-a trecut direct la executarea loviturilor de pedeapsă pentru a stabili cine scrie cronica.

În minutele ce urmează vă propun o scurtă caracterizare a celor prezenți pe parchet… începem cu gazdele de azi:

Blag – coordonator de joc prin definiție. S-a demarcat exemplar și a arătat un calm incredibil în fața coșului, sau mai bine zis în lateralul lui. Are acolo o poziție, cam în 40-45°, de unde nu prea ratează. Dacă nu juca Florin așa bine, Blag avea mari șanse să își treacă numele pe titlul de MVP.

Liviu Ciucă – vice-capitan. Un jucător box-to-box care străpunge apărările adverse cu succes. Și-a lansat, de multe ori, colegii prin pase exacte, cerebrale și a fost precis în “căciulă”. A marcat și de la distanță, mai ales în primele două meciuri.

Rus Daniel – un pivot foarte bun. N-am spus-o, dar o repet… e greu să-l ții. În spațiul de 2p se simte ca peștele în apă. Se poziționeaza bine și, când prinde câte o zi bună, e printre cei mai buni marcatori. E și bun încasator…

Mihai Miclăuș – a intrat în multe combinații, un-doiuri rapide, mai ales cu Rus și cu Ciucă. A marcat tot ce era de marcat, deși a avut de suferit în urma unor faulturi și a trebuit să consulte VAR-ul de vreo 2-3 ori. A jucat bine, în nota echipei.

Iar acum… oaspeții:

Florin Chertes – MVP e puțin spus. A fost excelent, senzațional, nemaipomenit! A jucat la superlativ. Pătrunderile sale devastatoare pot fi oprite doar de un pilier de națională. Ba mai mult, a marcat și de la mare distanță. Mult.

Mădălin Negoiță – acest Usain Bolt al mișcării noastre. Are o viteză incredibilă, se poziționează bine și vede excelent jocul. Face ambele faze și le face bine. Peste toate acestea are și o stângă necruțătoare. Ne-a dovedit și astăzi că joacă la fel de bine precum comentează.

Radu Simu – e pe o pantă ascendentă. După accidentările din trecut, acum redescoperă dragostea pentru baschet. Azi a fost cel mai tehnic jucător din echipa noastră și a dovedit că, prin driblingurile sale, poate scoate oricând din joc un adversar. Ne-a coordonat bine și a trecut și la munca de jos, reușind câteva recuperări importante.

eu – și eu pot scoate din joc orice adversar… bine… nu prin driblinguri, dar se pune.

A fost o mișcare bună. Păcat ca s-a întrerupt meciul decisiv din cauza accidentării lui Chertes. Eu zic că puteam câștiga. Gurile rele spun că nu. Acum… vă rămâne vouă… specialiștilor din studioul de emisie… să trageți concluziile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
397 citiri

Leave a Reply