Prietenii lui Dorin Vingan îl vor omagia așa cum i-ar fi plăcut și lui: lîngă terenul de tenis

Dorin Vingan. foto: clujwebstory

Mîine va avea loc a doua ediție a Memorialului Dorin Vingan. La Winners Sports Club, acolo unde acest suflet mare avea a doua sa casă. Jucător de tenis rutinat, cadru didactic la Politehnică, om de șuetă, prieten desăvîrșit, Dorin Vingan nu mai este. Dar amintirea lui dăinuie, la fel ca și poveștile lui nepereche.

“Mă, ce i-am bătut”, așa obișnuia să spună după fiecare meci aproape, pentru că aproape de fiecare dată el și partenerul său tradițional sau de ocazie ieșeau învingători. Așa îi plăcea, să joace dublu, nu simplu. Poate și pentru că la dublu prieteniile sunt mai trainice, încleștările își pierd din intensitate în favoarea plăcerii jocului. Și lui Dorin Vingan asta îi plăcea: să se joace. Cu partenerii și cu vorbele (pe ultimele stăpînindu-le la fel de bine precum racheta de tenis).

Mîine prietenii lui îl vor omagia.

Domnul Lucian Bodor mi-a dat niște date despre turneu, unul care va cuprinde doar meciuri de dublu, dar nu puține. Se estimează un tabloul ce va cuprinde 32 de perechi, adică 64 de jucători. Vor fi acolo, pe teren, foarte mulți dintre cei care l-au prețuit și s-au bucurat ani de-a rîndul de prezența lui. Meciurile încep la ora 10.00.

Vor juca, vor primi tricouri inscripționate cu numele Dorin Vingan iar la final vor sta la o șuetă în care cu siguranță vor pomeni foarte multe dintre poveștile acestui mare domn.

Ne scoatem pălăria în fața acestui gest al organizatorilor și în fața celor care fac din acest memorial o tradiție ce merită să dăinuie.

Personal mă onorează faptul că pot spune (la rugămintea familiei) cîteva cuvinte mîine, pentru Radio Cluj, despre Dorin Vingan și despre acest memorial de tenis ce-i poartă numele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
194 citiri

Leave a Reply