Karpaty Lvov, următorul adversar al lui „U” Cluj în Austria

Lucrurile încep să se mişte la „U” Cluj în cantonamentul din Austria. „Şepcile roşii” n-au pierdut nici un meci pînă acum, iar jocul lor e în creştere, semn că ideile lui Ionuţ Badea sînt înţelese de jucători. Mîine, Universitatea Cluj mai joacă un amical, de această dată în compania locului 5 din Ucraina în ediţia precedentă de campionat, Karpaty Lvov. Mai mult, băieţii noştri vor da piept şi cu fostul „U”-ist Răzvan Cociş. Ora întîlnirii amicale nu a fost încă anunţată.

Cine sînt Karpaty Lvov?

„Leii verzi”, aşa cum sînt porecliţi de fani, s-au înfiinţat în 1963 şi actualmente joacă pe stadionul Ukraina (28.051 de locuri). Formaţia are un singur trofeu în vitrină, Cupa Uniunii Sovietice, cîştigat în 1969. De atunci, cei de la Karpaty Lvov au ajuns de două ori în finala Cupei Ucrainei, dar au cedat de fiecare dată în faţa celor de la Dinamo Kiev (1-2 în 1993 şi 0-3 în 1999). Echipa pregătită de bielorusul Aleh Konanaw este împînzită cu jucători străini, ca majoritatea cluburilor din Ucraina, avînd nu mai puţin de 12 stranieri în lot. Printre aceştia se numără şi clujeanul Răzvan Cociş, cel mai scump străin din lot (cotat la 1,5 milioane euro, conform transfermarkt.de). Alte nume sînt sîrbul Ivan Milosevic (1 milion de euro), nigerianul Samson Goodwin (1 milion de euro), estonianul Sergey Zenjov (800.000 de euro) sau brazilianul William Batista (800.000 de euro). Cel mai valoros jucător din echipă este, totuşi, ucraineanul Artem Fedetsky (2,3 milioane de euro), împrumutat de la Şahtior Doneţk. Pe plan european, echipa din Lvov s-a remarcat abia în sezonul precedent, cînd a reuşit o calificare în grupele Europa League, unde a jucat cu granzi ai Europei, precum Borussia Dortmund, PSG şi Sevilla. Tot pe plan european, ucrainenii au dat peste o singură formaţie românească, Steaua Bucureşti, în faza calificărilor pentru Cupa Cupelor (1970).

După meciul cu ucrainenii, „U” Cluj mai are programate două amicale, cu azerii de la Neftchi Baku (4 iulie) şi turcii de la Gaziantepspor (6 iulie).

PS: Între timp, clubul patronat de Florian Walter a anunţat azi un nou transfer, atacantul lui CS Otopeni, Octavian Drăghici (26 de ani) semnînd un contract pe doi ani.

Nicușor Ciorbă
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
9.791 citiri

Leave a Reply