Componența echipei României de Fed Cup pentru meciul cu Franța

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a anunțat componența acesteia.

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost nominalizate de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu pentru întâlnirea din semifinalele Fed Cup de la Rouen, cu Franța, din 20-21 aprilie 2019.

Cele două echipe s-au mai întîlnit o singură dată, în 1976, la  Philadelphia.

Atunci echipa României din 1976 a fost compusă din Virginia Ruzici și Florența Mihai.

Florența Mihai  a învins-o pe Nathalie Fuchs cu 7-6, 6-2, Virginia Ruzici pe Gail Benedetti cu 6-2, 6-1 iar dublul nostru a trecut în trei seturi de Benedetti și Darmon.

Virginia Ruzici, care pe 31 ianuarie și-a sărbătorit ziua de naștere, avea să cîștige peste doi ani, în 1978, Roland Garros-ul, într-o finală cu Mima Jausovec, 6-2, 6-2.

Nu numai că a cîștigat acea finală dar avea să repete performanța de a ajunge în finală la Roland Garros și în 1980, atunci cînd a pierdut în fața lui Chris Evert.

Anul trecut, 2018, a fost unul special pentru Virginia Ruzici. Ea a fost omagiată de către organizatorii de la Roland Garros la 40 de ani de la cucerirea titlului. Și tot în 2018 s-au împlinit 10 ani de cînd marea noastră campioană se ocupă de actuala noastră mare campioană, de Simona Halep.

Florența Mihai a fost cea care a jucat două finale de Roland Garros la ediția din 1977. La simplu chiar cu Mima Jausovec iar la dublu mixt alături de columbianul Ivan Molina contra lui John Mc Enroe și Mary Carillo. Din păcate, Florența Mihai ne-a părăsit în anul 2015…

În ceea ce o privește pe Simona Halep, ea a câştigat, luni 25 martie, Heart Award (Premiul Inimii), după evoluţia sa remarcabilă din meciul cu Cehia, din primul tur al Fed Cup, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Halep le-a avut drept contracandidate pe letona Anastasija Sevastova, pe Georgina Garcia-Perez (Spania) şi pe Ashleigh Barty (Australia).
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
234 citiri

Leave a Reply